Airbus 320-200 uçağı inişte kayarak pist dışına çıktı

Airbus 320-200 uçağı inişte kayarak pist dışına çıktı

IU-2180 sefer numaralı Super Air Jet uçağı, Kuzey Maluku’daki Central Halmahera Regency’de bulunan Weda Bay Havalimanı’na inişi sırasında kayarak pist dışına çıktı.

Super Air Jet’in Başkanı Ari Azhari resmi bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada Ari, PK-STD tescilli Airbus 320-200 uçağının geçerli standart operasyon prosedürlerine uygun olarak hareket ettiğini belirtti.

Uçak, 172 yolcuyla yağmurlu havada Weda Bay Havaalanına iniş yaptı. Uçak iniş aşamasını tamamladıktan sonra pist sınırını geçti. Bölge sakinleri tarafından kaydedilen videoda uçağın pistten çıktığı görülüyor.

Ari, tüm yolcuların ve mürettebatın güvende olduğunu ve kimsenin yaralanmadığını doğruladı. Olayın ardından tüm yolcular tahliye edilmiş ve terminal binasındaki bekleme salonuna alınmıştır.

Super Air Jet yönetimi, gelecekte benzer bir olayın meydana gelmemesini sağlamak için bu soruşturmada NTSC ile tam bir işbirliği içinde olacağını açıkladı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GOloFG WYAE6nyx Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GOloFHAW0AAYlaj Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GOloFHBXAAAM9iq Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GOloFHGWkAA NWI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 5 ay önce

    ÇOK GÜZEL BİR KONU VAR

    Cevapla