featured

Ahmet Bolat’tan çalışanlara mesaj var

 

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat çalışanlara yönelik açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Bildiğiniz gibi, bu hafta başında 2021 yılına dair finansal tablolarımızı kamuoyuna ve basına açıkladık.

Bu açıklamaların ardından, bu başarının mimarı siz değerli mesai arkadaşlarıma geldiğimiz noktayı yansıtmaktan mutluluk duyuyorum.

2021 yılında yolcu kapasitemiz geçen yıla göre %70 artarak arz edilen koltuk kilometre 128 milyar (AKK) oldu.

Aynı dönemde IATA üyesi taşıyıcılar 2019 kapasitesinin %51’ine ulaşırken, biz 2019 yılının %68’ine ulaşarak daha hızlı bir toparlanma gerçekleştirdik.

2021 yılında taşıdığımız yolcu sayısını da %60 artışla 45 milyona yükselttik.

IATA verilerine göre taşınan kargo büyümesi 2019’a göre %6,9 olurken, biz bu dönemde %33’lük bir artış gerçekleştirdik.

2021 yılında, yolcu gelirlerimizi geçen yıla göre %69 artırarak 6,4 milyar USD seviyesine, kargo gelirlerimizi ise %48 oranında artış ile 4 milyar USD seviyesine ulaştırdık.

Toplam gelirimiz ise 10,7 milyar USD ile 2019 yılının %81’ine ulaştı.

2021 yılında 1,4 milyar USD esas faaliyet kârı ve %13,2 esas faaliyet kâr marjı elde ettik.

Yatırım faaliyetleri ve finansal gelir/giderler eklendiğinde 2021 yılı vergi sonrası net kârımız 959 milyon USD oldu.

Basın mensupları ve kamuoyu ile paylaştığımız bu tabloların akabinde, müdür ve üstü tüm teşkilatımızla bizzat katılım gösterdiğimiz online toplantılar gerçekleştirdik.

Bu toplantılarda hedeflerimizi, beklentilerimizi, olmamız gereken noktayı ve o noktaya giderken geçeceğimiz yolu istişare ederek ilettik.

Bildiğiniz gibi, hem geçtiğimiz süreçte yaşanan sıkıntılı dönemlerin bir telafisi niyetiyle hem de bu zor zamanlarda yakalamış olduğumuz başarıların takdiri amacıyla 2 maaş ikramiye vermiş bulunuyoruz.

2022 yılında da 2021’deki kârı yakalarsak, ben de Türk Hava Yolları tarihindeki en büyük ikramiye için Yönetim Kurulu’nda sizin adınıza pazarlık yapmaya söz veriyorum.

Sezonun sonlarına doğru hedeflerimize yaklaştığımızı görürsek ikramiyelerin peyderpey Ekim ayından itibaren yıl sonuna kadar verilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız.

Ayrıca, tüm iştiraklerimiz ile birlikte ortak başarımızı ödüllendireceğiz.

Arkadaşlar, bu yolculukta beraberiz.

Teknik A.Ş.’sinden TGS’sine tüm iştiraklerimizle bu yolculukta beraberiz.

Pilotundan kabinine, teknisyeninden memuruna tüm çalışanlarımızla bu yolculukta beraberiz.

İcra Kurulu’ndan Genel Müdür Yardımcıları’na tüm yöneticilerimizle bu yolculukta beraberiz.

Taşıdığımız bayrak en değerli hazinemiz.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Ahmet Bolat

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

40 Yorum

  1. Boşuna heveslendik. Bari şimdi soylemeseydin. Hevesimizi kırdın resmen valla. O güne kadar hep kafamıza mi takalim. Yazık ya. Şimdi açıklamanin mantığı ne. Yazık hevesimizi kimsenin kırmaya hakkı yok. Yanlış politika izliyorsun şuan Ahmet Bolat bey.

    Cevapla
  2. Ya bizde nisanda bişeyler olur demiştik. Bari erken söyleyip heyecanlandırmasaydın bizleri. Doğru olmadı Ahmet Bey

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Hevesimizi kırdın baskanim tabiki 2022 yazı çok güzel gecicek Allah’ın izniyle erken söylemek üzdü bizleri

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Milletin hevesini kursakta bırakmak böyle olur.İnsanlar zaten bitmiş, ekonomik, kriz, haksızlık, liyakatsizlik, göz korkutu adam çıkarıp algı yapmak moda olmuş.Bu insanlara tutup birde maddi beklentilerini karşılamadan sezona sokarsanız, bu iş başlamadan biter.

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Yanlış yönetim, adeletsiz ve liyakatsiz tayinlerle kendi yolunu çizen İlker Aycıdan sonra Sayın Bolat beklentileri karşılamaktan çok uzak.Atamalar rezalet, adalet anlayışı havada kaldı,mesajlar amacına ulaşmadı. Söylem bar ancak eylem malesef sınırlı.Sayın Ahmet Bolat insndırıcılığınızı yitirmek üzere.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Sayın BOLAT bizim sözleşmeden doğan 6 aylık hakkımız bir şekilde üstüne yatıldı bunun yanında %10 arada kaynadı gitti ayrıca biz teknik olarak tüm pandemi boyunca aralıksız durmadan çalıştık bir çok birim dururken, evde iken bu bir nevi hakkımızın yenilmesidir. Sizden bir an güzel bir haber aldık ve umutlandık tüm personeller olarak lakin bizler yarış atı değiliz kaldi ki bu şirkette her personel maksimum seviyede çalışıyor, kısacası sizin kar etmeniz bizimle alakalı pek değil pazarlama, reklam, rekabet üçgeninden oluşmakta. Bu gelicek yani verilecek diye müjdelenen tarihi ikramiye şartlara bağlı olmamalı motivasyon ve yok edilmiş olan aidiyet duygusunu yeniden oluşturmak için verilmeli dev gibi bir kar var ortada ve bunda bu karda personelin zaten payı var. Ekim ve sonrasında ki peyder pey hedef tutturulursa verilecek diye söylediğiniz ikramiye o durum da vergiye ezdirilecek ve ucu acık bir söz gibi duruyor, halk arasındaki çok kullanılan tabirle “ağzına bir parmak bal çalmak” gibi bır durum oluştu. Beklentileri yükseltip aniden yere çakmakla, sadece personelinizi üzersiniz insanlar çok yıprandı ve borclar girtlak dolusu. insanlar kendine gelmeye çabalıyor evet zam yaptınız %85 ama benzine ve türlü çeşit herşeye gelen zamlar %300 ve hızla artiyor bu durum da bir kârımız yok yani kısacası külliyen zarardayız. İki prim demissiniz bunu yanlış bilmiyorsam düzeltiyim, biri klasikleşen imza parasi diğeri ikramiye. Aidiyet için personeliniz sizden nisan ayı için bir güzellik bekliyor bir ricamızda yapı kredi bankasının bize vermesi gereken ve gasp edilen maaş hesabı promosyon paralarini bize lütfen iade edilmesini sağlayiniz. Bu para bize ait olan bir para. Tşk.

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Reklamın iyisi kötüsü olmaz lakin ifadeler ve açıklamalar yanlış anlaşılıyor, kesintiler olurken ne haber nede söylem var, verirken 2 maaş ikramiye diyorlar(kaldıki verilmeyen ilk 6 ay bekleme süreci 2 ikramiyeden daha fazla) ele geçen net ne maaşın nekadarı neden açık belirtilmiyor röportaj verilirken. Çalışarak kazanmak gerek, çalışandan değil,2022 Ülkemiz ve şirketimize bolluk bereket versinde çalışanlarda rahat etsin, Saygılar

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Sizden ne görürse onu uygular, Şu anda hamaset kokuları burna geliyor, bizde yolcuya hamaset yapacağız demekki.Ne diyelim ne görürsek onu uygulsrız.zelma sğacından srmut beklemek yanlış …

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    İcreat Lütfen, ilker Aycının eskitip attığı Kadayıfçılarla, eski Yönetu Kurulu Üyesi Görkemin sesteği ile Talpa Başkanı Murat Ersoyla, Tuttuğunu atan,Abdülkerim Çayla, hint kumaşı misali Keremle bu işler olmaz.Bu personel bir çok yerden yara aldı, bu şekilde yeni sezona girerseniz işin altında kalırsınız. Ekonomik kriz,savaş artan petrol fiyatları, pandemi sonrası bu insanlara moral motivasyon laım.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Ahmet Bey’in bu açıklaması insanların hevesini kırmıştır. Sunex çalışanlarına ödül ödemesi yapılacağı haberlere yansımıştı (sonuna kadar hak ediyorlar ona bir lafım olamaz). Ancak bu durumda çok büyük fedakarlık yapan, bir ton borç yapmış TK personelinin toplu paraya ihtiyacı hiç olmadığı kadar gerekli. Ayrıca şimdiye kadar etik olarak personele verilmesi gereken banka promosyonları adresi bilinmeyen yerelere aktarılmıştır. Ahmet Bey den bu promosyonları asıl sahibi çalışanlara vermesini bekliyoruz.

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Adsm çalışanımızı ödüllendiricem diyor ona bile burun kıvırıyosunuz , iyimisiniz siz ?

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Personel 2 maaş ikramiye alıyor.üstüne başarı devam ederse daha çok vereceklerini söylüyor.Çalışanlar da hevesimiz kırıldı diyor.Onur air çalışanları ne yapsın.geçtim ikramiyeyi hakediş maaşlarını bile alamıyorlar 2 yıldır.Tk,correndon,sun,pegasus yöneticileri mağdur etmeyeceğiz işe alımda öncelik tanıyacağız dediler.K/M alımlarında30 yaş kriteri koydular hemde tecrübeli de.Geleceğini,umudunu kaybetti insanlar.Keşke Onur Air in yöneticileri de şirketin kazancını ceplerine atmak yerine bunda diğer çalışanların da hakkı var diyip ikramiye verseydi.netice de 2019 da Türkiye ye en çok döviz kazandıran şirketlerden biriydi Onur Air.Ama Onur u gitti havası kaldı maalesef.

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Kesilen dil tazminatlarını düzeltin önce lütfen. İnsanların dil öğrenmesi için çok güzel bir motivasyondu. Ahmet bey liyakata önem veriyorsanız, dil bilmek iyi bir liyakattır ve ödüllendirilmelidir, insanlara verilmiş bir hakkı geri almak büyük yanlış.

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Ya arkadaşlar para mevzusunda dönen muhabbetler bu gün mesela beni çok şaşırttı.nasil bu kadar büyük beklenti oluşturup sonrada olmadı diye uzulebiliyorsunuz.bu şirket kim gelirse gelsin para verme konusunda her zaman cimridir.%60 da İlker beyin gider ayak ikramiydi kalıcı olsaydı onunda vermezlerdi.bu şirkette beklentiniz çok yukarda tutmayın.nacizane tavsiyem.

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Yapıkredinin bize vereceği parayla aldığınız Octavialar da zehir zıkkım olsun

    Cevapla
  16. Sayın Başkan bizi ümitlendirip sonra üzmeniz olmadı en azından bayramda bir ikramiye verirseniz herkes sevinir birde bildiğim kadarıyla bu ilk olur herkes memnun kalır

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Aldığınız dil tazminatlarını geri verin ikramiye falan istemeyiz bizden alıp millete dağıtıyorsunuz.Kazanılmış hakların geri alındığını da ilk defa sizinle gördük.İlker bey gitmeseydi iyiydi, ilk icraat tazminatımızı almanız oldu.

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Önceki yönetimin verdiklerini geri isteyecekler neredeyse fazla verildi diye tarihte görülmemiş fiyasko

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Kâr hesaplanırken doluluk hesaplanırken şu bu hesaplanırken 2021 yılını baz alıp ek bir ödeme yapılacaksa 2022 yılında kazanırsak yapacağız demek ? E 2021 de kazanmissin işte net 1 milyar $ kazanmış şirket ondan ver dimi ?

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Futbol takımına maçı kazanırsa prim sözü verilir, bu anlaşılabilir birşey de; ben senin kar etmeni sağlayamam ki bana niye şart koşuyorsun ? Üstelik vergiye ezdirmek üzere yapılmış bir ödeme planı. O da kar edersen…

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Sizden önce haksızca atılan engellilerede müjde verin sahip çıkın Ahmet bolat bey

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    Sendika başkanı ininde enson horlarken görüldü!! Arkadaşlar bu adamı son zamanlarda gören duyan varmı? Öldü deyinki İlker Aycıdan artan kınalar boşa gitmesin.

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    İyi misin kardeşim, Onur Air diye bir şirket kaldı mı?

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Yazının içeriğine bakılınca biz bir aileyiz mesajı verilmiş ama keşke gerçekler de öyle olsa..Ahmet Bey bilanço özelliklerinden, artan yolcudan, RPK arışından çok güzel bahsetmiş.2022 yılı performansı da iyi olursa tarihi bir ödül verilmesi için YK ile görüşme sözü vermiş. Ahmet Bey’ in 2022 sonuna kadar yada Mart 2023 e kadar (2022, 12 aylık bilançosunun yayımlanmasına kadar) beklemesine gerek yok bence. Eğer sözünde samimi ise, ilk YK kurulu toplantısında bu konuyu gündeme getirip örneğin şu kadar bir performans gösterildiğinde personele 2 maaş ödül verilecektir şeklinde bir karar çıkartırabilir. Söz demiş ama malum söz uçar, yazı ise kalır. ). Gerçi alınan YK kararını da 1 gecede değiştirebilirler ama yine de olsun:) en azında bu bile Ahmet Bey’ in samimiyetini göstermesi için iyi bir göstergedir diye düşünüyorum.

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Yorumlara bakıyorum da yahu şirket çalışana gönülden ne koparsa verir,bunun azı çoğu olmaz, bu kadar açgözlü ve nankör olunmaz gerçekten ayıp… Ben CEO olsam bu yorumlari okuyunca hicbirsey veresim gelmez inanın..

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    Sonuna kadar katılıyorum,söz çok icreat ya yok, yada yok denecek kadar az.Biz bir aileyiz peki 211 ise bir enses ilişki örneğimidir?

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Sen devletten yardımı ret et ,maaşı aylarca KÇÖ öde sonra çoğunu kes.Eski seviyesine getirince %60 zam yaptıl yaygarası yap.Sık dişini, adalet, liyakat de.İnsanları suçsuz yere yaftala sonra ben CEO olsam.Olda gel yanımaza!! Kaşıntın var galiba.Yoksa senin adın ilker Ayıcımı arkadaşım.CEO culukmu oynamak istedin??

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Yetkili sendika yakında bir abdest ıbrığı alır YKB nına gidip bağlıkıklarını sunar gari.Bir uyansa, koş boyu yattı!!

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    Kusura bakmayınız ama söylemlerinizle kısa zamanda, işçinin gözünde kendinizi bitirdiniz. Adalet bir kişiye işledi, liyakat henüz atamalarınızda tesbit edilemedi, ekip ruhunu söylemleriniz bitirmek üzere, beklentileri karşılamaktan çok uzaksınız.İnsanlar darbeden bugüne bu şirkette çok sıkıntı gördü, pandemide üstüne tüy dikti.Ancak bu dönemde şirket matamatiksel iyi yönetilmiş gibi görünsede, manen çöktü.Siz ise güzel söylemlerde bulunup eyleme geçemeyince iyice dip yaptık.Haksız atılan yüzlerce insanı bir soruşturun, kaybolan haklarımızı verin, yıpranmış maddiyatımızı düzeltin.Siz bir adım atarsanız gerisi gelir.Ama bu yaptığınız şelikilde olmaz.

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    Kerem Kızıltunç Teknoloji ve Bileşim A.Ş Genel müdürü olarak göreve başladı.211 içinde işten çıkarılıp fetö algısı yapılan Kerem Kızıltunç için ,Ahmet Bolat tarafından liyakat ve adalet söylemine uygun olarak atamazı yapıldı, 1 Mart tarihi itibariyle görevine başladı.Sadece 1 kişi içinmi adale/liyakat Ya gerisi yani geri kalan 210 kişi onları nezaman inceleyip haklarını teslim edeceksiniz?

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Normalde nisanda verilecekti bu ikramiyeler bilin bakalım ne oldu ?

    Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Gene adam yerine konulmadı

    Cevapla
  33. 3 yıl önce

    Burda Ahmet Bolat Bey Abdülkerim Çay’ın algıyla attırdığı bir kişiyi tekrardan THY iştreklerından birine Genel Müd ataması Sayın Bolat’ın Abdülkerim Çay’a bakış açısını göstermesi bakkmından önemlidir. Ancak Abdülkerim Çay free takıldığı için çokta umrumda değil, İlker Aycıyı 211 de düşürdüğü gibi Ahmet Bolat ıda punduna getirip Kerem Kızıltunç olayının intikamını alır.Mühim olan bundan sonrası Abdülkerim Çay’a rağmen geride kalan 210 kişiyi Sayın Bolat inceleme cesaretini kendinde bulabilecekmi? Bulursa bu konu İlker Aycıya kadar uzanır Abdülkerim Çay’ı zora sokar. işte kömürle elmasın farkı burda ortaya çıkar. Herşeye rağmen adalet uygulanabilirse THY de gerçek adalet gelmiş olur, personel moral bulur, motive olur.Aksi taktirde eski tas eski hamam devam eder gider.Ahmet Bolat Beyin işi zor.

    Cevapla
  34. 3 yıl önce

    O ucak onunde cektirdikleri resimdeki ucagin her tamir goren parcasinda taseronun emegi var malzemesini vermesinden goturmesinden saymasina kadar kimse gormesede Allah goruyor.

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    Abdülkerim’in İlker Aycıya algı yaptırarak iftira iile attırdığı Kerem Kızıltunç THY iştiraki Teknoloji ve Bileşim AŞ de 1 Mart itibari ile GENEL MÜDÜR olarak göreve başladı.Ne olmuştu hatırlayalım;2016 Temmuzunda hain darbe girişimi sonucu 211 kişi şirketten atılıp basın bildirisiyle fetö algısı yapılmıştı .Mahkemeye giden 211 ler işe iadeyi almış ancak THY tazminat ödeyerek geri işe başlatmamıştı,manevi tazminat davası açıp, kazanan 211 ler, mahkemenin “bunların içinde kimler fötöcü ve ne işlenm yaptınız sorusuna” THY “bunların içinde fetöcü yok cevabı vermiştir”. Ahmet Bolat Bey göreve gelince Adalet, liyakat söylemiyle Kızıltunc’u Genel Müdürlük görevine atamıştı.Haklı olarak geride kalan 210 kişide çözüm beklemekte olup,bu işe engel olan Abdülkerim Çay’ın adalete baskı yapmamasını ummaktadır.Merek konusu Ahmet Bolat Bey’in tavrı ne olacak, adaleti Sadece eski çalışma arkadaşınamı tanıyacdk yoksa Kızıltunç ile beraber algıyla atılan kalan 210 kişiye çözüm sunacakmı?

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    Hava İş sendikası nerelerde, gören duyan varmı.Yeni YK başkanı standı bir sürü mesajları oldu? Bu konuda ne söyliyecek.

    Cevapla
  37. 3 yıl önce

    İnsan yönneimi ve organizayon ile ilgili birkaç kitap oku bari, bu nasıl acemilik nasıl akademisyenlik? Bu dindarlar da salt materyalist olmuş galiba.

    Cevapla
  38. 3 yıl önce

    Eminım THY Telnet’im kurulu bu zor zamanlarda yanımızda durur bu bayramda bizleri ailelerimizi sevindirir bayramda bir ikramiye bir promosyon ismini be koyarsanız koyun bir jest yapılır sizlerden bu ay bir 29 martda bir jest bekliyoruz

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    Bireyleri ve birimleri böle isimlendirerek ödüllendirileceğini söylemek bir cioya yakışmayacak sözcükler bence insan ve sınıf ayrımı olmadan ayrıştırmadan işini yapmalısın Ahmet bey tükürdüğünü yalamıycaktın önce farklı konuşup şimdi farklı konuşmak yakışmadı .Bu şirkette dönen usulsüzlüklere göz yummamanız gerek SAF firması kimin bi araştırılsın biliyorsunuzdur kesin arkasında kim olduğunu ya gücünüz yetmiyo yada görmezden geliyosunuz kene gibi yapışmıs bırakmıyo bıraktırılamıyo yada 2senelik sözleşmeyle 5.senesini bitiriyo ve 6.seneye de muhtemelen devam ne olduğu acıklanmıyo 1 nisan ı bekleyip görecez .TASERONA KADRO İSTİYORUZ bizde bu şirkette çalışıyoruz bizde hakkediyoruz kadroyu bunlarla gelin bize Sayın Ahmet bey

    Cevapla
  40. 1 yıl önce

    Saf şirketinin sözleşmesi bittiği halde nasıl oluyorda hala burda niye gitmedi bunların arkasında bu şirket nasıl oluyorsa ihalesi bittiği halde gönderilmedi bizim ekmeğimize kan doğrayanlar nasıl oluyorda havalimanında devam ettiriliyor bunları koruyup kollayan besleyen klm varsa bunlara destek veren vicdansızlara hakkımı helal etmiyorum iki cihanda elim yakasında olacak kıyamete kadar gpn yüzü görmesinler bizden çaldıkları her kuruş para haram olsun

    Cevapla