featured

AGRESİF YOLCU HÜKÜM GİYDİ

52 Yaşında Keran Nair isimli yolcu Marlborough’a giden Yeni Zelanda uçağındaydı. Kabin memuru normal görevi icabı hem kemer hem de başüstü bagaj kapaklarının kontrolünü yapıyordu.
Nair’in ayaklarının arasında yerde küçük kırmızı bir sırt çantası fark etti. Sırt çantasını önündeki koltuğun altına çekmesini istedi, adam da kendisinin yapmasını söyledi. Kabin memuru elini omuzuna koyup talimatı tekrarladı. Adam elini tokatladı ve ona gitmesini, rahat bırakmasını söyledi.
Uçak küçük ve full, 47 yolcu ve ekip var. Diğer yolcular araya girerek ricacı oldularsa da Keran Nair onlara da çenelerini kapamalarını söyleyerek tersledi.
Gittikçe daha agresif hale geldiğinde yakındaki çocuklar korktu ve kabin memuru konuyu kaptana ileterek yardım istedi.Adam polis refakatinde uçaktan indirildi ve havaalanı binasına götürüldü.Polis gelene kadar görevliye küfür etmeye devam eden adam hakkında polis, alkollü olabileceğini söyledi, zaten kokuyordu. Polisin sorularına cevap vermeyen adam açıklama yapmayı reddetti.
Air New Zealand çalışanlarının talimatlarına uymamak, düzensiz ve dengesiz hareketler nedeniyle, Blenheim Bölge Mahkemesinde sevk edilerek kefaletle serbest bırakıldı. Pazartesi günü ortada görünmeyince, tutuklanarak gözaltına alındı.
Önceden suçu bulunmayan adam hakkında savcı “açıkçası sarhoştunuz ve saldırgan davrandınız, ancak bunun mazereti olmaz” dedi.
Bir uçuş görevlisinin talimatlarına uymamak için verilen azami ceza 5000 ABD doları. Nair hüküm giydi ve toplam 1500 ABD Doları tutarında cezaya çarptırıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir