ACI EUROPE Yönetim Kurulu'na Hüseyin Keskin Atandı

ACI EUROPE Yönetim Kurulu’na Hüseyin Keskin Atandı

Avrupa havalimanları ticaret birliği ACI EUROPE (Uluslararası Havalimanları Konseyi) dün Barselona’da İspanyol havalimanı işletmecisi Aena’nın ev sahipliğinde 33. Yıllık Kongresi ve Genel Kurulu kapsamında Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Genel Kurul sırasında SEA Milan Airports – Aeroporti di Milano Linate e Malpensa CEO’su Armando Brunini, kuruluşa Başkan olarak liderlik etmek üzere seçildi.

Brunini göreve atanmasıyla ilgili olarak açıklamasında; 

“Volatilite, belirsizlik, karmaşıklık ve muğlaklıktan oluşan ‘VUCA’ çağında, ACI EUROPE’un sürdürülebilir ve ilerici havacılığın gelecekteki görünümüne katkıda bulunmada oynadığı rol hiç bu kadar önemli olmamıştı. Avrupa’nın 55 ülkesindeki 560 havalimanı üyesine ve iş ortaklarına hizmet etmekten onur duyuyorum. ACI EUROPE, Avrupa’daki havalimanlarının etkili ve saygın sesi olmaya ve eşsiz bir uzmanlık merkezi olarak hareket etmeye devam ediyor. Özellikle AB ve Pan-Avrupa kurumlarının yanı sıra ACI EUROPE’un endüstri ve toplumsal paydaşlar ağıyla etkileşim kurmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

Bu yılki Genel Kurul sırasında, ACI EUROPE Yönetim Kurulu’na ilk dönem için aşağıdaki isimler de atandı:

Malta Uluslararası Havalimanı CEO’su Alan Borg (MALTA), Polonya Havalimanları Başkanı Stanislaw Wojtera (POLONYA), Flughafen Berlin Brandenburg CEO’su ve CFO’su Aletta von Massenbach (ALMANYA), Rotterdam The Hague Havalimanı – Royal Schiphol Group CEO’su Wilma van Dijk (HOLLANDA), daa CEO’su Kenny Jacobs (İRLANDA), London City Airport CEO’su Robert Sinclair (BİRLEŞİK KRALLIK), Copenhagen Airports CEO’su Thomas Woldbye (DANİMARKA) ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi – DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin (TÜRKİYE).

Ayrıca, Aeroporti di Roma (İTALYA) CEO’su ve Genel Müdürü Marco Troncone ile VINCI Concessions CEO’su ve VINCI Airports (FRANSA) Başkanı Nicolas Notebaert de ikinci dönem için Yönetim Kurulu’na atandı.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 1 yıl önce

    Biz kendisini Bakan olacak diye bekliyorduk ama…