ABD uçuşlarına getirilen elektronik cihaz yasağını yorumlayan Turkish Heritage Organization Başkanı Ali Çınar, yasağın ardında güvenlik endişesinden daha farklı nedenlerin olabileceğini söyledi. Çınar, ABD’li havayolu şirketlerinin Kongre’deki etkinliklerine dikkat çekerek, “Bu şirketler Trump yönetimine ‘Ortadoğulu rakiplerimiz nedeniyle 1 milyon 200 bin Amerikalı işsiz kalacak’ şeklinde baskı yapıyorlar dedi.
Washington DC merkezli düşünce kuruluşu Turkish Heritage Organization’ın (THO) Başkanı Ali Çınar, ABD’nin cep telefonundan büyük elektronik cihazlara uçuşlarda kabin yasağı getirmesinin ardında farklı nedenlerin olabileceğini söyledi.
ABD’nin istediği güvenlik önlemini almaya hakkı olduğunu söyleyen Çınar, “Ancak endişe gerçekten güvenlikse, söz konusu yasağın Avrupa’daki hiçbir havalimanını kapsamaması dikkat çekici. İstanbul önemli bir ‘hub’a dönüşmüşken, bu tür kısıtlamalar yolcu kaybına neden olabileceği gibi, rakiplerin de elini güçlendirir. Şu anda Amerikan medyasında yasağın uygulandığı şehirler arasında İstanbul’un adının geçmesinin turizmi olumsuz etkileme olasılığı da göz ardı edilmemeli” dedi.
ABD’li havayolu şirketlerinin son dönemde Amerikan Kongresi’nde son derece etkin olduklarını ifade eden Ali Çınar, “Bu şirketler, THY ve Ortadoğu merkezli havayolu şirketlerinin ABD’ye yaptığı direkt uçuşların 1 milyon 200 bin ABD’linin işsiz kalmasına neden olabileceğini iddia ediyorlar. Rakiplerin kendileri için önemli bir tehdit oluşturduğu düşüncesi ile Trump yönetimine baskı yapıyorlar. Söz konusu yasak kararını bu yönde de değerlendirmek gerektiği düşüncesindeyim” diye konuştu.
Başkan Trump’ın aldığı 7 Müslüman ülke vatandaşlarına ABD’ye giriş yasağının önemli bir sorun olduğunu belirten Çınar, “Türkiye bu yasağı direkt hissetmese de Türkiye’den ABD’ye vize alımlarının ciddi şekilde azalacağı konusunda da tedirginliklerimiz var” dedi.
Turkish Heritage Organization hakkında:
Merkezi Washington DC’de bulunan Turkish Heritage Organization (THO), tamamen bağımsız ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. 2015 yılında kurulan THO, Türk – Amerikan ilişkilerini kapsamlı bir diyalog çerçevesinde, başta Washington olmak üzere Amerikan kamuoyunun gündemine taşımayı hedeflemektedir. Güvenlik, enerji, eğitim, ekonomi, insani yardım ve teknoloji gibi ABD-Türkiye ilişkilerinde büyük öneme sahip altı konu başlığında düzenlediği etkinlikler, yaptığı araştırmalar ve yayınlar ile önemli bir platform oluşturmaktadır. Danışma Kurulu’nun yetkin ve dünyaca tanınmış akademisyenlerden oluştuğu THO, tüm faaliyetlerini açık iletişimin esas alındığı bir çerçevede yürütmeye özen göstermektedir. Böylece Türkiye hakkında doğru bilgi ve içerik üretilirken, çıkarılan kasıtlı veya yanlış bilgiler de temizlenmekte, ABD kamuoyu ve medyasındaki dezenformasyonun önüne geçilmektedir.(akilligundem)
3 Yorum
- Yorumların Sıralanışı
- Yeniden Eskiye
- Eskiden Yeniye
New york, Washington,Şikago vs şehirlerinde tho,müsiad ve benzer kuruluşların içinde hatırı sayılır derecede fetocu var,kim,kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor, önce bunlar temizlensin sonra başkanları bilmem neleri kararın arkasında başka nedenler var desinler. Ayrıca abd’nin bu tutumu onları çok rahatsız ediyorsa ve ülkelerini çok seviyorlarsa toplansın tepki versinler,yürüyüşler düzenlesinler,hatta neyi var neyi yoksa satsın ülkelerine geri dönsünler yapabilirlerse ve isterlerse tabii ama orayı ve oradaki yaşamı,rahatı,keyfi bırakıp gelmek işlerine gelmez…
ABD nin demek istediği şu: Türkler ve Türkiye’yi transit olarak kullananlar gelmesin. Gelmeyi başarabilen, eli boş gelsin ve ABD den bol bol alışveriş yapıp para bıraksın. THY nin yapması gereken, dönüş yolcularına bagaj hakkı ve elektronik eşya kısıtlaması getirmek.
Anlasilan THO ve basindaki Ali Cinar in simdiye kadar lobicilik adina Amerikali siyasetcilere yedirdikleri memleketimizin paralari yetmemis gozukuyor,acin acin kesenin agizini Biraz daha nede olsa para cok,ortulu odenegimizde var kimse hesapta sormuyor ,yedirmeye devam