featured

A300-B4’ün kalkışta motoru patladı

Transcarga International Airlines Airbus A300-B4 kargo uçağı Bogota’dan (Kolombiya) Caracas’a (Venezuela) T9-1527 sefer sayılı uçuşu için, Bogota’nın 31L pistinden kalkış için hızlanıyordu. Uçak lokal saat ile 00:30’da kalkış için hızlanmaya başladığında sol motor (CF-6), çevredeki şehrin çok uzaklarında duyulan yüksek bir ses ile patladı. Pilotlar derhal kalkıştan vazgeçme uyguladılar, uçak güvenli bir şekilde durdu. Bir N1 diski motordan ayrılarak havalimanı çevre çitini kırarak pistin yakınlarındaki karayoluna düştü. Yola inen büyük metal parça, bir motosiklet sürücüsünü yaklaşık 10 metre ile ıskaladı. Ordan zıplayarak yolun kenarındaki bir dükkanın kapısına çarparak durdu. Olayda yaralanan olmadı.

Kolombiya kaza araştırma kurulu GRIAA, olayın nedenlerini ve neden olduğu hasarları belirlemek için bir soruşturma açtıklarını bildirdi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Transcarga Karayoluna firlayan rotor diski Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ transcarga A300 Harita

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir