featured

İsrail ve Hindistan 40 Milyon Dolarlık Ar-Ge Anlaşması İmzaladı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hindistanlı mevkidaşı Modi ile 40 milyon dolarlık “İsrail Hindistan Araştırma ve Geliştirme Fonu’nun” açılışını yaptı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hindistanlı mevkidaşının daveti üzerine 6 günlük bir ziyaret için pazar günü Hindistan’a gitti. Bu ziyaret çerçevesinde dün savunma, teknoloji, enerji, havacılık, güvenlik ve tarım alanlarında birtakım anlaşmalar imzalandı.
İsrail’in Haaretz gazetesi, haberinde Netanyahu’nun Hindistan ziyaretinin nedeninin yalnızca ikili ilişkileri güçlendirmek değil, iptal edilen füze anlaşmasını yeniden gündeme taşımak olduğuna işaret etti.
Aynı gün hükümet, Hindistan’da 1959’dan bu yana Hint hacı adaylarına yapılan yol yardımının bu yıldan itibaren yürürlükten kaldırıldığını duyurdu.
 
Hindistan’da her yıl kutsal toprakları ziyaret eden hacı adaylarının uçak biletlerinde yüzde 50’ye varan kısım devlet tarafından karşılanıyordu.
Bu yardımın Hint Müslümanlarının yararına olmadığını ileri süren Nakvi, paranın bundan sonra azınlık çocuklarının eğitimine harcanacağını belirtti.
Yüksek Mahkeme, 2012 yılında aldığı kararla hükümetin hac yardımlarını 2022’ye kadar aşamalı sonlandırmasına hükmetmişti.
AA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir