featured

45 yıllık dosya kapandı

ABD’de FBI, 200 bin dolar fidye aldıktan sonra kaçırdığı uçak havadayken paraşütle atlayarak kayıplara karışan Dan Cooper isimli kaçağın 45 yıllık dosyasını kapadı
21 Kasım 1971’de kendisini Dan Cooper ismiyle tanıtan oldukça şık, orta yaşlı bir yolcu Portland kentinden Seattle’a sefer yapan Northwest Airlines uçağına biner. 36 yolcu taşıyan uçak, havalandıktan sonra Cooper, pilot ve güvenlik güçleriyle müzakeresinde “Bavulumda bomba var. Sizden dört paraşüt, fidye olarak 200 bin dolar nakit istiyorum. İsteklerim yerine getirilmezse bombayı patlatacağım” der. Uçağın inişine izin verilir.
Dan Cooper 200 bin dolar fidye karşılığında yolcuları serbest bırakır. Ancak mürettebatı rehin alır ve uçak yeniden havalanır. Paraları alıp paraşütle uçaktan atlayan Cooper kayıplara karışır.
Seattle-Reno arasındaki bölgede yapılan geniş çaplı araştırma sonrası Cooper’ın kravatı ve paraların bir kısmı bulunur ancak 45 yıl boyunca adamın izine rastlanamaz.
Önceki gün FBI, hikâyesi beyazperdeye de aktarılan kaçağı aramaktan vazgeçtiklerini ve dosyayı kapattıklarını açıkladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Bu olayda Dan Cooper arka merdiveni acarak ucaktan atlamistir. Olaydan sonra, B727 lere arka merdivenin havada acilmasini engelleyen ve aero dynamic force ile merdiveni havada kilitli tutan mekanizma ilave edilmistir, Bu mekanizmaya Dan Cooper kilidi adi verilmistir

    Cevapla