featured

2021 Pasaport harçları belli oldu… 2021 Pasaport harcı ne kadar?

Yeni yılda, çeşitli vergi ve harç tutarlar yüzde 9,11 artırılacak. Peki 2021 pasaport harçları ne kadar? Yeni yılda pasaport harçları ne kadar olacak? 2021’de süresi 6 ay olan pasaportlar için 227,20 lira harç ödenecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yeniden değerleme oranı 2020 için yüzde 9,11 olarak tespit edildi. Bu oran, 2020 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacak.

Cumhurbaşkanının, yeniden değerleme oranının yüzde 50 fazlasını geçmemek ve yüzde 20’sinden az olmamak üzere yeni oranlar tespit etme yetkisi bulunuyor

2021 Pasaport harcı ne kadar?

Pasaport harçlarında, süresi 6 ay olanlar için 227,20 lira, 1 yıl olanlar için 332,10 lira, 2 yıl olanlar için 542,20 lira, 3 yıl olanlar için 770,20 lira ve 3 yıldan fazla süreli olanlar için 1085,40 lira alınacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Vatandaş mıyız müşteri mi belli değil. Virüs olayı oldu tüm dünya vatandaşına karşılıksız para verirken güya Türkiye’yi uçuranlar ibanla vatandaştan para istedi. Kongo bile pandemi zamanı 2 ay kimseden vergi almadı,elektrik,telefonu vatandaşına bedava verdi biz Kongo kadar olamadık. Düşünün ekonomik olarak ne kadar rezil durumda olduğumuzu. Battı denilen,bizi kıskanan,gıpta eden ülkeler vergilere zam yapmıyor ama biz yapıyoruz çünkü dış borç inanılmaz seviyede, cari açık çok,dış yatırımcı ülkeye ve yönetenlere güvenip gelmiyor,ithalat,döviz kuru ve işsizlik rekorları kırılıyor,ekonomi bitik. Dünyada asgari ücret ve alım gucune göre en pahalı araba,benzin,elektrik, doğalgaz,telefon,internet, pasaport,et,cep telefonu burada bize satılıyor bizi 18 yıldır bu rezillikler içinde yaşatanlar da hala koltuk ve para için şöyle büyüdük böyle zenginleştik masalları anlatıyor ama yiyen ve oy veren de çok bize herşey müstahak hamdolsun…

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Paraları betona,yolcu,araç,hasta garantili ihalelerle yandaşlara, uçaklara,arabalara,araplara,gösterişe,lükse,saraylara,onun bunun borcunu ödemeye saçtılar sonucunda da 500 milyar dolar dış borç var ödemeyi de bizi bu hale getiren şahsım ve yandaşları cebinden yapmayacak tabii ki vatandaş yapacak o yüzden de herşeye hergün zam yapılıyor,vergiler azalacağına artıyor,ekonomik ve sosyal olarak çok kötü haldeyiz bir de bunların üstüne virüs belası da geldi ama sormadan,sorgulamadan yıllardır bu kafaya oy verip duran bu millete ne yapsan az. Ben olsam herşeye daha çok vergi koyarım nasılsa koyun millet öder !  

    Cevapla
  3. Yandaş işadamlarının toplamda 1 milyar liradan fazla vergi borcunu sanki şahsa borçluymuş gibi affet onların borcunu da vatandaş ödesin ama o vatandaş sana oy versin dursun,hayat pahalılığından şikayet etsin,geçinemiyoruz desin.

    Cevapla