featured

Ethiopya havayolları EASA Part-147 aldı.Ya biz

EASA “European Aviation Safety Agency” Ethiopya Hava Yolları Havacılık akademi’sine “Ethiopian Airlines Aviation Academy” part-147 uçak bakım eğitim sertifikası verdi.
Ethiopian Aviation Academy bu sertifika ile hem ülke hemde dünyanın her yerine EASA sertifikalı profosyenel iş gücü yetiştirecek.
Ethiopia Aviation Academy genel müdürü Samuel Assefa “bu sertifika Ethiopia Airlines idarecilerinin zorlu bir takım çalışmasının ürünü olup okulumuzu bölgenin mükemmeliyet merkezi yapacaktır, bunu aldığımızdan dolayı çok mutluyuz ve bununla iftihar ediyoruz “. dedi.
Ethiopian Aviation Academy okulun kuruluş tarihi olan 1960 yılından beri Dünya’nın 40 ülkesinden gelen yüzlerce pilot, bakım personeli, kabin ekibi, pazarlama ve finans personelinin eğitimini başarıyla yürütmüştür.
Yorumum; Görüldüğü gibi EASA Part-147 almak için illaki AB üyesi olmak gerekmiyor. SHGM bu haberi okuyup ben nerde yanlış yapıyorum. Neden bize bu yetkiyi vermiyorlar diyerek kendine özeleştri yapmalıdır. Ülkemizde Yunan havacılığının PART-147 eğitim kuruluşları fink atarken ve Türk öğrencilerden para toplayıp giderken bizler sadece seyretmekle yetiniyoruz. Bizi Rumlardan lisans almak zorunda bırakanlar utansın…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir