featured

Pegasus uçak kazası mağdurları Boeing’e dava açtı

Pegasus Havayolları’nın 2193 mağdurlarını temsil eden avukatlar, The Boeing Company ve uçak sahibi aleyhine dava açıldığını açıkladı.

5 Şubat 2020 tarihinde Pegasus Havayolları’nın 2193 sefer sayılı uçuşu, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan hareket ederek İstanbul-Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi planlanmıştı. Sabiha Gökçen’e inişte uçak pistte duramadı. Uçak ilk önce Aletli İniş Sistemi (ILS) antenlerine, ardından bir koruma kabinine çarptı ve son olarak pist başından yaklaşık 30 metre derinlikteki boşluğa düştü. Bu kazayı geçiren uçak bir Boeing 737-86J uçağıydı.

Kazanın sonucu felaketti. Havalimanını çevreleyen beton duvar ve tel çitlere çarpan uçağın gövdesi üç parçaya ayrıldı. Motorlar, iniş takımları, kanatlar ve diğer bazı parçalar enkaz içine dağıldı. Uçaktaki 183 kişiden 179’u ağır şekilde yaralandı, 3 kişi öldü.

Davada Boeing’in İhmali İddiası

Davacıların Türk-Amerikan Avukatı, Chicago’daki HELP Law Offices LLC’den Seyit A. Şahin, “bu kazaya karışan tüm kurbanlar için adalet sağlanana kadar dinlenmeyeceğiz” dedi.

Dava, Boeing’in uçağın otomatik fren (autobrake) ve hız freni (speedbrake) sistemlerinin tasarımı ve/veya üretiminde ihmal olduğunu iddia ediyor. Bunlar, konma sonrasında uçağı yavaşlatılması için amaçlanmış otomatik sistemlerdir. Bununla birlikte, Pegasus 2193 sefer sayılı uçuşta bu sistemler beklenen görevlerinde başarılı olamadılar. Veriler, kaptan pilotu manuel fren kullanmaya zorlamadan önce bu yavaşlama sistemlerinin altı saniyelik bir süre ile kullanılamadığını gösteriyor.

Davacılar adına avukat, Hunter J. Shkolnik, etkilenenler için endişelerini dile getirdi. “Bu önlenebilir olayda kalplerimiz, yakınlarını kaybeden ailelerin yanında. Can kaybının yerini alacak hiçbir tazminat olmasa da, bu trajik olay mağdurlarını, adalet sağlanması için, temsil ediyoruz”

Shkolnik PLLC, Firmasının merkez ofisi ve ek ofisleri ABD New York City’dedir. Shkolnik PLLC’nin çeşitli avukatlardan ve personelden oluşan ekibiyle, bireylere ve topluluklara, çoğu zaman anadillerinde (Türkçe dahil) yasal ihtiyaçları konusunda yardımcı olmaya hazırdır. Ön ödemeli yasal ücret yoktur, yalnızca davanızı kazanırsa parasını alır.

©AirlineHaber.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Nice try Montaigne

    Cevapla
  2. Burdan bir şey çıkmaz. Motor freni (thrust reverser) ve ayrı brake kaptan tarafından kullanılmamış, yavaşlama pist sonuna bırakılmış. Boing bu konuda ne yapsın. SOP’de bu şartlarda ne yapılacağı yazılı. İçimden gelmese de, olayın uçak ve üreticisine düşen payının yok denecek kadar az olduğunu söylemem gerekiyor; bir daha böyle bir kazanın olmaması için.

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    ne içiyorsun dostum sen? ya sus ya da insan gibi yorum yap. trollüğün alemi yok.

    Cevapla
  4. Bu avukatlık firması, davayı kazanamazlarsa parayı kimden alacak,Dostlar kandırılmayın.6 sn lik gecikme uçağın kitabında yazıyorsa, uçağı ona göre kullanacaksın.Avukatlık firmasının gazına gelmeyin derim.

    Cevapla