featured

1409 pilotun grevi kazanımla sonuçlandı

İskandinav Hava Yolları’nda grev kazanımla sonuçlandı

İskandinav Hava Yollarında (SAS) çalışan 1409 pilotun 26 Nisan’da başlattığı grev kazanımla sonuçlandı.

Danimarka, İsveç ve Norveç devletlerinin ortakları arasında yer aldığı İskandinav Hava Yolları (SAS) ile pilotlar arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlandı.

İskandinav Hava Yolları’nda 26 Nisan’dan bu yana grev yapan Danimarka, İsveç ve Norveç Pilot Derneği’ne bağlı  1409 pilot, toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınması üzerine grevi sonlandırıldı.

İskandinav Hava Yolları ile pilotların üç yıllık toplu sözleşme üzerinde uzlaştıkları ve pilotların yüzde 3,5 daha fazla maaş artışı ve daha iyi çalışma şartları elde ettiği belirtildi.

Grev nedeniyle 4015 seferin iptal edildiği ve SAS’ın günlük ekonomik kaybının yaklaşık 44,5 milyon lira olduğu belirtildi.

SAS’ın bugün içinde uçuşlarına kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. türkiyede yaşayıpda kendini danimarka isvec norvecli gibi görenlere hastayım 3 ülkeyi toplasan nüfusu istanbul kadar komsular mis gibi sömürgecilikten zaten parayı vurmuslar norveç petrol zengini 1400 pilota para veremiyorsa kapatsın zaten şirketi. askeri ücret zaten 5-6 bin euro bu ülkelerde

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Askeri ücret ne yaaaa

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Askeri ücret değil mi? Türkçe bilmeyenlerin büyük resmi görenler arasından çıkıyor olması da heralde dış güçlerin oyunu

      Cevapla
  2. 5 yıl önce

    Adamlar hem zengin hem greve gidip haklarını savunuyor hem de devletleri haklarını aramalarına izin veriyor kimse onları hain diye yaftalamıyor bizde de tam tersi. Biz,bize hak,hukuk,adalet,eşitlik vermeyenlere oy verip duruyoruz sonra onlar niye zengin ve ileri biz niye fakir ve geriyiz diye hayıflanıyoruz. Bu kafayla daha çookk sömürülürüz,geriye gideriz.

    Cevapla
    • Hak arayışına ilk tepki gösteren de diğer çalışanlar oluyor ne yazık ki. Haliyle sömürülmemiz kaçınılmaz sonuç.

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Ülkemizde maalesef büyük bir çoğunluk her zaman zalime karşı sessiz kalmış, kendi halinde yaşayana düşman olmuştur. Donlarına kadar alan hayt huyt eden eşkıyaya sessiz kalır, ama bileğinin hakkıyla kazanan meslek sahiplerine düşman olur. Neden? Çünkü onların hakkını gasp etse de adalet sisteminin kendisine hesap sormayacağını bilir. Önünde eğildiği eşkıyalar ona sahip çıkar diye bekler

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      İnsanımız,eğitimlisi,cahili,zengini,fakiri büyük oranda şark kurnazı,biatçı,haklının değil güçlü ve iktidar kimse onun yanında olmayı marifet sayan,neme lazımcı,bana neci,çıkarcı,paraya tamahkar olduğu için bizim ileri gitmemiz mümkün değil.

      Cevapla