featured

10 United Airlines çalışanı aşı mecburiyeti konulunca istifa etti

Şirketin CEO’su Scott Kirby, United Airlines’ın aşı mecburiyetinin ardından ondan az çalışanın istifa ettiğini söyledi. Ek olarak, çalışanların %90’ından fazlası aşılarının yapıldığının kanıtını gösterdi.
Ağustos ayında United Airlines , tüm çalışanların COVID-19’a karşı aşılanmasının zorunlu olacağını belirttikten sonra dünya çapında manşetlere taşındı. Böyle bir politikayı uygulayan ilk ABD büyük taşıyıcı oldu. United Airlines, çalışanlarına gönderdiği bir mesajda şunları söyledi:

“Bu sonbahar, ABD merkezli her United çalışanının bir COVID-19 aşısı alması gerekecek. Bu gereksinimi karşılamak için en son tarih 25 Ekim.”

Scott Kirby CNN’e United çalışan yaklaşık 67.000 çalışanın %90’ının aşılı olduğunu söyledi. Ayrıca, aşı mecburiyetinden sonra sadece on kişi istifa etti. “Büyük bir şirkette, bir avuç. Bildiğim tek haneli insan sayısında”

Kalan %10 ile ilgili olarak Kirby, çoğunun aşıyı çoktan aldığına inandığını söyledi. 20 Eylül’e kadar aşı belgesini yükleyen her çalışan, bir günlük ek yövmiye almaya hak kazanıyor.

Scott Kirby, pandemiyi sona erdirmenin en iyi yolunun mümkün olduğu kadar çok insana aşı yaptırmanın olduğuna, aynı zamanda uluslararası hava yolculuğunu tekrar rayına oturtmak için en iyi strateji olduğuna inanıyor.

Dünya çapında birçok havayolu, çalışanları için zorunlu aşı politikaları yayınladı. ABD’de konu tartışmalı bir konu olmaya devam ediyor. Örneğin, Delta gibi bazı taşıyıcılar bunu zorunlu kılmıyor, ancak aşılanmamış çalışanlarından sağlık sigortası için ayda 200 ABD Doları ek ücret kesecekler.
Air Canada , mevcut ve gelecekteki çalışanları için COVID-19 aşılarını zorunlu kılan havayollarından birisi, 30 Ekim’e kadar süreleri var.

Virgin Australia da benzer bir yaklaşım izliyor. Uygulanan politikaya göre, Virgin Australia’nın cephede çalışanları 15 Kasım’a, ofis çalışanları 31 Mart 2022’ye kadar aşılanmak zorundalar.

Qantas’ın CEO’su Avustralya Hükümeti’nin havacılık çalışanlarının aşılanmasını zorunlu kılmasını ve bunlara öncelik vermesini istiyor. Avrupa’da AirBaltic  Wizz Air, Lufthansa ve Swiss gibi taşıyıcılar zorunlu aşı gerektirenler arasında. Son olarak, Latin Amerika’da yalnızca bir havayolu, aşının çalışanları için zorunlu olacağını onayladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Aşı tartışmaları her yerde tartışma konusu ,Fakat ne olursa olsun, aşı için zorla dayatma olmamalı,bazı kişiler aşı olmayanlar için , salgında tehtit oluşturabilir diyor,Bunun kadar saçama boş bir düşünce olamaz,O zaman şu sorulmalı aşı olan bir kişi Coronaya yakalanilirmi?Veya corona bulaştırabilirmi ?Sorunun cevabı Evet.Durum böyleyken kişi aşı olsada olmasada bu salgından etkilenebilir.Bir taraftanda bunu kabul edenler ,ama aşı olunca corona daha çabuk atlatılıyor diyor,Nereden biliyorsunuz?Her insanın metabolizması aynı değildir.Biri etkilenirken diğeri hiç etkilenmeyebilir.Çok yakın zamanda bu salgın ilk başladığında dediğim gibi bu iş tamamlandığında dünyanın neredeyse hepsi aşılanmış olacak.Vede aşıya bağlı türlü çeşit hastalıklar baş gösterecek.Çünki etken maddelerin hepsi dünyada tek bir merkezden üretiliyor,Aşıyı Almanda üretse Çin lide üretse ,Rus da üretse etken madde tek bir kaynaktan alınıyor.O yüzden büyük efendiler perde arkasında kahvelerini yudumlayıp olup biteni izlerken ,Bizler aşı olalım olmayalımın kavgasını veriyoruz.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Evet aşı olmak zorunda değilsin ancak toplum içine uçağa meslektaşlarının yanına gelemessin git açık havada evinde istediğin gibi yaşa uçuşa geliceksen her uçuş öncesi Pcr testini yaptırda bizde içimiz rahat işimizi yapalım

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Aşının güvenirliğinden eminseniz ve koruduğunu düşünüyorsanız bu tedirginlik niye? Hatta aşı olan kiişinin PCR olmaması da saçma, hem hasta olabiliyor hem bulaştırabiliyor ama PCR den muaf daha kolay buşatırsın diye mi? Sadece Türkiye için konusursak %67 dfen fazla 2. doz aşılama var ama vakalr da ölümler d e de azalma yok aksine AŞISIZ döneme göre ciddi artma var. Bunu nasıl izah diyorsunuz?

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    aramızfaki fark aşılıya bulaşırsa ayakta atlatıyor ama aşısızların yoğun bakımda arkasına pamuk tıkılıyor

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Bu nasıl tabirdir ya aşı olmayana PAMUK TIKANIYOR . Burada mesele aşı olmayınn mı ? Konuyu anlayamaışsın bile,Aşıda dayatma olamaz. Nasılki kişi aşı olma konusunda kendi rızası ile bunu oluyorsa ve belge imzalıyorsa,Olmak istemediğindede kendi tercihine bakılmalı. Haa yok kardeşim bu zorunluluktur deniyorsa. Ozaman devletler aşıdan kaynaklı bir rahatsızlık meydana gelirse sorumluluğu benimdir demeli.

    Cevapla