featured

10 BİN EURO SINIRINA DİKKAT!

Viyana’da köpeklerle yolcuların aranması aslında rutin bir gümrük kontrolü. Köpekler yanında fazla para taşıyanları hemen buluyor. Detaylar haberde…
Viyana Havalimanı’nda Türkiye yolcularının köpekle aranması, aslında sadece Türk yolculara yönelik yapılan bir uygulama değil. Avrupa’da bir çok ülkede gümrük kontrolleri sırasında köpekler kullanılıyor. Özel eğitilmiş köpekler, yanında fazla para taşıyan yolcuları hemen tespit edip memurları uyarabiliyorlar. Örneğin Almanya’daki havalimanlarında da köpekler gümrükte kullanılıyor. Bunun için köpekler havalimanında bekleyen yolcuların yanına getiriliyor.
Bilindiği gibi bir çok ülkede 10 bin Euro üst sınırı bulunuyor. Yani bir yolcunun yanında en fazla 10 bin Euro ile seyahat etmesi kuralı. Bunun üzerindeki miktarlar havalimanlarındaki gümrük bürolarına bildirilmek zorunda. Bu hem bir Avrupa Birliği üyesi ülkeye girişte, hem de çıkışta geçerli. Geçtiğimiz yıllarda yapılan kontrollerde özellikle Türkiye yolcularının sık sık yanında yüksek miktarda parayla yolculuk yaptığı tespit edildi. Avrupa’daki memurlar bunu bildikleri için örneğin Türkiye’den gelen yolcuları daha dikkatli arıyorlar. Sorun sadece para da değil. Bizim de daha önce defalarca sizlerle paylaştığımız gibi yanında altınla seyahat eden yolcular da gümrük kontrollerine takılıyorlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir