Ziraat Yatırım, THY İçin 'Al' Tavsiyesini Korudu

Ziraat Yatırım, THY İçin ‘Al’ Tavsiyesini Korudu

Ziraat Yatırım, Türk Hava Yolları A.O. (THYAO) için 2024’ün ikinci çeyreğine dair güncel raporunu yayımladı. Rapora göre, Türk Hava Yolları bu dönemde 22,1 milyon yolcu taşıdı. 2024’ün ikinci çeyreğinde, yurtiçi yolcu sayısında %0,3’lük bir artış yaşanırken, yurt dışı yolcu sayısında ise %3’lük bir artış gözlemlendi. Şirketin yolcu doluluk oranı ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla 0,8 puanlık bir azalma ile %81,1 seviyesinde gerçekleşti.

Ziraat Yatırım, Türk Hava Yolları’nın hedef fiyatını 508,5 TL olarak belirledi ve “al” tavsiyesini sürdürüyor. Bu hedef fiyat, mevcut fiyatın %68,51 üzerinde bir prim potansiyeli taşıyor. Ziraat Yatırım’ın güncel hedef fiyatı, 9 Ağustos 2024 tarihinde açıklanan son fiyatın üzerinde oldukça olumlu bir görünüm sergiliyor.

Türk Hava Yolları’nın 2024 yılının ilk altı ayında Avrupa’da en fazla sefer yapan havayolu olduğu belirtildi. Avrupa Eurocontrol verilerine göre, THY’nin artan sefer sayısı şirketin uluslararası alandaki güçlü performansını destekliyor. (rotaborsa)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir