Zelenskiy'den Batı'ya Çağrı:

Zelenskiy’den Batı’ya Çağrı: “Rusya’ya Saldırılara İzin Verin”

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Batı’ya bir kez daha Rusya Federasyonu topraklarının derinliklerine yönelik saldırılara izin vermesi çağrısında bulundu. Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığı tüm havaalanlarının yok edilmesi gerektiğini belirtti.

Zelenskiy, Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinin açılışında yaptığı konuşmada, “Hepinize, gerekli cesarete katkıda bulunabilecek tüm liderlere sesleniyorum. Bu adımlar atılmalıdır. Ve öncelikle ABD’ye ve Büyük Britanya’ya çağrıda bulunuyorum. Fransa, Almanya, Polonya ve diğer dostlar; cesaretiniz barış için belirleyici bir öneme sahip olabilir” dedi.

Rus uçaklarının Ukrayna şehirlerine, çocuklara ve Rus füzelerinin fırlatma alanlarına bombalarla havalandığı askeri havaalanlarının hepsinin yok edilmesi gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, “Sadece bazı hedefleri yok etmekle kalmayacak, aynı zamanda Rusya’nın bu savaşı sürdürme kabiliyetini de azaltacak. Füzeler ve insansız hava araçları ‘devlet egemenliğinin taşıyıcıları’ değil, dolayısıyla onları vuracak kolektif bir irade olması gerekiyor. Tıpkı İran’ın füzeleri ve insansız hava araçlarında olduğu gibi” dedi.

Zelenskiy, Rusya Federasyonu’na yönelik saldırıların etkinliğine dair Harkov bölgesinden örnek vererek, “Rusya’nın Harkov bölgesinde ilerlemesine izin vermedik. Tam nokta. Putin onbinlerce vatandaşını feda etti ama hiçbir şey başaramadı. Bu, askerlerimizin yiğitliği ve milletimizin yiğitliği sayesinde mümkün oldu. Sınır yakınında silah kullanımına ilişkin kısıtlamaları kaldıran ortaklar, gerginliğin tırmanmasına yol açtı mı, aksine Putin’in savaşı genişletme girişimlerini engelledi mi” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir