Yurt Dışında Pilotaj Eğitimi Almak İsteyenler Dikkat!!! DOLANDIRILMAYIN…

DOLANDIRILMAYIN... (1)

 

Macaristan’da pilotaj eğitimi almak için anlaşma yaptıkları firma tarafından dolandırıldıkları ve eğitimlerinin yarıda kaldığı iddiası ile açılan davayı kazanan mağdurlar mağduriyetinin giderilemediği gerekçesi ile yeniden şikayette bulundu.

Cumhuriyet Başsavcısı tarafından kabul edilen şikayet dilekçesi ve deliller doğrultusunda ağır cezada acılan davanın ilk duruşması 23.06.2022 tarihinde görüldü.

Okurumuz tarafından tarafımıza gönderilen yazıyı siz okurlarımız ile paylaşmayı uygun bulduk.

İşte okurumuzun göndermiş olduğu o yazı;

Ankara merkezli Inter Pilot Academy adlı bir şirketin sahibi ve kurucusu olan Ş.Y., kendisini kamuoyuna ve havacılık camiasına “havayolu pilotu, emekli pilot, kariyer planlama koçu, uçuş eğitim danışmanı vb. gibi” unvanlarla tanıttı. Bu yolla geniş çevre edinen şahıs, kayıtlarda “cankurtaranlık kursu” olarak geçen şirketinin reklamını da “uçuş okulu” olarak yaptı. Bu çerçevede, Macaristan merkezli CAVOK adlı uçuş okulunun Türkiye partneri olduğunu iddia eden şahıs, uçuş eğitimi için kendisine başvuran 17 öğrenciden kişi başı 7.200 ile 8.500 Euro arasında değişen ücretleri peşinen tahsil etti. Şahıs, öğrencilere birçok yurt içi ve yurt dışı havayolu şirketlerinde iş garantisi de verdi.

Macaristan’daki okulda eğitime başlayan öğrenciler, bu süreçte birden fazla sorunla karşılaştı. Öyle ki, eğitimini yarıda bırakıp Türkiye’ye dönenler bile oldu. Şahsın kendilerine danışmanlık hizmeti vereceğini de bekleyen öğrenciler, hayal kırıklığına uğradı.

Bu süreçten sonra şahsa karşı Tüketici ve Asliye Hukuk mahkemelerinde “alacak davası” açan öğrenciler davalarını kazandılar. Hemen ardından da şahsın sahte unvanlar kullanarak kendilerini ve kamuoyunu aldattığını, yargılama esnasında alınan bilirkişi raporlarında da bu durumun tespit edildiğini gerekçe olarak sunan öğrenciler, şahıs hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na “nitelikli dolandırıcılık” suçundan şikâyetçi oldular. Şahsın havayolu pilotu unvanı kullanmasına, TV ve radyo programlarında hava aracı kazası yorumlamasına rağmen, aslında lise mezunu bir emlakçı olduğunu da şikayetlerine ekleyen öğrenciler, şahsın cezalandırılmasını ve zararlarının giderilmesini istedi.

Mart ayı sonunda savcılık, şahıs hakkında ceza istemli iddianame düzenleyerek mahkemeye sevk etti ve mahkeme, iddianameyi kabul ederek Haziran ayında şahsın yargılamasına başladı.

Hakkında açılan davaları kaybeden, ayrıca öğrencilere karşı açtığı tazminat davalarını da mahkemede ispat edemeyen şahıs, Ocak ayı itibariyle öğrencilere parayla sattığı interaktif çalışma sistemini de barındıran Inter Pilot Academy internet sitesini de kapatarak faaliyetlerine son verdi.

 

Exit mobile version