YURT DIŞI VE KKTC'YE ÇIKMAK İSTEYEN YEŞİL PASAPORTLULARA BİLGİLENDİRME

Airlinehaber olarak; Yeşil pasaportu olanların yurt dışına çıkışları ile ilgili mesaj atanlara edindiğimiz bir bilgiyi aynen sunuyoruz. İyi yolculuklar…

Polis ve Asker çalışanları ve hatta emekli personelleri dahil olmak üzere kesinlikle yurt dışına çıkışları yasaklanmıştır.
Yeşil pasaport sahibi kamu çalışanları ise, SGK dan çalışma evrağı almaları gerekmektedir, sonrasında ise bağlı oldukları kurumdan yurt dışına çıkabileceğine dair muvafakatname almaları gerekmektedir.Yeşil pasaport alma hakkını, eşinden veya babasından alma hakkı kazanan vatandaşlar ise, Örneğin; Babası üzerinden almış bir vatandaş, tek başına çıkmak istiyor ise, Babası bağlı olduğu kurumdan çocuğu yurt dışına çıkabilir diye muvafakatname alması gerekiyor. Emekli olan Yeşil Pasaport sahipleri ise, SGK dan emekli olduğuna dair emeklilik kağıdı alıp, emeklilik kartlarını yanlarında bulundurarak yurt dışına çıkış yapabiliyorlar.Polis ve Asker personelleri hariç, diğer çalışanlara tüm kurumlar ilgili muvafakatnameyi vermektedir.
Bu evrakları ve şartları sağlayan kişilerin yurtdışı çıkış yapmasına sorumlu Gümrük personeli karar verecek olup , inisiyatif gümrük polisindedir.
Devlet memuru olmayan yolcularımızın (Bağkur ve SSK) devlet memuru olmadığını ispatlamak adına SSK işe giriş bildirgelerini ve hizmet dökümlerinin tedbir amaçlı yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
Ayrıca havalimanlarında işlemler uzun süreceği için minimum 5 saat önce alanda olunması tavsiye ediliyor.
Exit mobile version