Yolcular El Bagajında Uçak Parçaları Taşıyor

Yolcular El Bagajında Uçak Parçaları Taşıyor

Financial Times’ın haberine göre, yaptırımlardan etkilenen Rus havayolu şirketlerine uçak parçaları, yolcuların el bagajlarında taşınarak teslim ediliyor. Orta Doğu şirketi, Rusya’nın S7 havayolu şirketine 1,5 milyon dolarlık mal gönderdi. Tahminlere göre, Rus uçaklarının karıştığı uçuş güvenliği vakaları artıyor.

Rus havayolları, yaptırımlardan etkilenen Rus havayollarına ulaştırmak için yolcuların bagajlarında uçak parçalarını taşıyor. Bu parçaları temin etmek için çoğunlukla Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan küçük tedarikçilerle çalışılıyor.

Yaptırımların Etkisi

Rusya’nın 2022’deki Ukrayna işgali sonrasında Batılı ülkeler, Rusya’nın havacılık sektörüne ağır yaptırımlar ve ihracat kontrolleri uygulamıştı. Bu yaptırımlar, Rus havayolu şirketlerinin yeni uçaklara veya mevcut uçaklarının bakımına ulaşmasını zorlaştırdı ve alışılmışın dışında tedarik yollarının kullanılmasına neden oldu.

Turboshaft ve Rus Havayolları

Rus havayolu şirketi S7’ye 1,5 milyon dolarlık mal gönderen Turboshaft şirketi, uluslararası yaptırım rejimine saygı gösterdiklerini ifade etti. Verilere göre, S7 ve iştiraklerinin uçak parçası ithalatında büyük bir düşüş yaşandı.

Artan Uçuş Güvenliği Vakaları

Rus uçaklarının karıştığı uçuş güvenliği olaylarının sayısı 2022’de 37’den 2023’te 81’e çıktı. Ancak, bu rakamlar sadece bilinen vakaları yansıtıyor ve bildirilmeyen olayların sayısı hala belirsiz.

Exit mobile version