Yolcu X Işınlı Bagaj Tarayıcısına Girdi

Yolcunun biri X-ışınlı tarayıcının içine girdi
Deneyimsiz yolcular, çevredeki diğer yolcular ve havalimanı çalışanları için bazen son derece şaşırtıcı olabiliyor. Hatta komik olaylar çok  eğlendiriyor. Çin’de bir havalimanında; güvenlik noktasında   bir adam kocaman X-Ray  cihazını fark etmedi. Yolcular için değil de bagajlar için olduğunu bilmiyordu belki de.  Uçuş öncesinde, *CCTV kamera tarafından çekilen görüntüler, tarama talimatı alan adamın makine içine tırmandığını tesbit etmiş.
Kayıt bu ay **viral yoldan İnternette yerini almış. Ne zaman, nerede çekilmiş belli değil.
Güvenlik görevlisi taşıma bandını gösteriyor, çantasını koyma talimatını veriyor.
Adam çantayı koyup metal detektöre yürüyeceği yerde, çanta elinde kendisini makinenin içine atıyor ve tırmanma başlıyor. Hayretler içindeki görevli  bir adım atıp adamı durdurmaya çalışsa da nafile!
Adam makinenin içinde kayboluyor.
Bu komik bir hata ama bu yıl, çanta içinde çocuk kaçırma gibi ciddi bir eylem de yaşandı, insan kaçakçılığı önlenmişti. Nasıl mı?
Mart ayında, Manila, Filipinler’de Ninoy Aquino Havalimanı’nda 25yaşlarında bir kadın 2 aylık bebeğini güvenlikten saklayarak kaçırmaya çalıştı. Papua-Yeni Gine yolcusu kadının oğlu için göçmenlik belgeleri yoktu, saklaması gerekliydi. Bebek bulunduğun da çantada mışıl mışıl uyuyordu.
 
*Güvenlik Kamerası olarak da bilinirler. Sürekli çalışmaya uygun elektronik donanımla üretilmiş ve standart olarak 75 ohm video sinyali üreten kameralar.
**Viral reklam, internet üzerinde büyük çoğunlukla video yapımı olarak, e-posta yolu veya video paylaşım sitelerinde kullanıcıların ağızdan ağza yöntemi ile yaydıkları bu yüzden de viral yani virüse benzetilen kendi kendine yayılan yeni nesil bir reklam metodudur.
 
 

Exit mobile version