YOLCU UÇAĞI KAÇIRILDI

Libya hava yollarına ait yolcu uçağı kaçırıldı..

Afriqiyah havayollarına ait Airbus A320 Libya uçağı, içindeki 118 yolcuyla iki saldırgan tarafından kaçırılarak Malta’ya indirildi.
Reuters haber ajansına konuşan güvenlik kaynakları, pilotun uçağı Libya’ya indirmeyi denediğini ancak korsanların bunu reddettiğini aktardı. Pilot, Trablus’taki havalimanıyla son konuşmasında bu bilgiyi verdi.
İç hatlar seferi yapan uçağın saldırganlar tarafından yolundan çevrilerek Malta’ya yönlendirildiği ve inişin yerel saatle 11.32’de gerçekleştiği bildiriliyor.

İki saldırgan, uçağı havaya uçurmakla tehdit ediyor.
Malta Başbakanı Joseph Muscat, güvenlik güçlerinin operasyon için hazırlandığını söyledi.
Malta Başbakanı Joseph Muscat de Twitter’dan yazdığı mesajda uçağın Malta’ya indiğini doğruladı ve güvenlik birimlerinin harekete geçmeye hazır olduğunu belirtti.
Malta basını tek kişi olduğu belirtilen saldırganın devrik Libya lideri Kaddafi yanlısı olduğunu ve taleplerinin karşılanması halinde yolcuların tümünü bırakacağını söylediğini duyurdu.
Saldırganın el bombasına sahip olduğu da belirtiliyor. Ancak saldırganın taleplerinin ne olduğu açıklanmadı.

 
https://www.youtube.com/watch?v=hywviI24RA8
 
 
GEÇEN HAFTA DA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI
Geçen hafta cuma günü aynı havayolu şirketinin bir uçağı silahlı saldırıya uğramıştı. Uzak mesafeden açılan ateşte bir başka Airbus gövdesinden hasar almıştı.
Libya Havayolları’nın CEO’su Fatih El-Şatti ise kim oldukları bilinmeyen bir silahlı grup tarafından kaçırılmış ve 47 gün sonra 8 Aralık’ta serbest bırakılmıştı.
Ekim ayında ise AB yetkililerini taşıyan küçük bir uçak Malta’da düşmüş ve 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Exit mobile version