YOLCU GÖZÜYLE KALİTELİ DAVRANIŞLAR SERGİLEYEN HAVAYOLLARI

Havayolları açısından problemli bir ay yaşandı, itibarı sarsılanlar oldu. Ama, havadaki mükemmel yolcu servislerini unutmak mümkün değil.
Ilımlı yaklaşımları ile  yardım severlikte hudut tanımayan havayolu taşıyıcıları ön plana çıktı.
Geçtiğimiz günlerde yapılan sıralamada yeralan havayolları işte karşınızda!
Bir sonraki uçuşunuzda her şeyin olabildiğince mükemmel olmasını istiyorsanız aşağıdaki sıralamaya bir bakın:
 Southwest Airlines
2015 Yılında, Peggy Uhle isimli yolcu,  Southwest Airlines uçağındaydı. Chicago’dan Ohio’ya gidecekti. Ama kalkış iptal edildi ve uçak kapıya geri döndü. Teknik hiçbir sorun yoktu. Sadece kaptana, Uhle’nin 24 yaşındaki oğlunun bir kaza geçirdiği, Denver hastanesine kaldırıldığı ve komada olduğu bilgisi verilmişti.
Uhle eskort eşliğinde uçaktan indirilirken, bir yanlışlık olduğunu düşünüyordu. Kocasını araması söylenmişti. Ayrıca havayolu bir başka Denver uçuşu için rezervasyon da yapmıştı.
Onu özel bir bekleme salonuna aldılar, bagajını bulup getirdiler. Denver uçağına yetiştirdiler. Yemek ikram edildi ve tek kuruş ödemeden hastaneye gidebildi.
Etihad
Etihad Havayolu geçen sene, haberlerde baş köşeye oturmuştu. İngiltere Manchester’dan  BAE Abu Dhabi’ye gidecek uçağın ekibi kalkışı durdurmuş,  torunları ölmekte olan bir çiftin uçaktan indirilmesi gündeme gelmişti.
Uçak pistte taxi sırasında iken, çift torunlarının yoğun bakıma kaldırıldığını bildiren bir text aldı. Kabin ekibine hemen haber veren çifti uçaktan iner inmez bir araba alarak hastaneye yetiştirdi. Ertesi gün de torunu kaybettiler.
Flybe
Independent Seyahat bölümünden bir görevli, 2 yıl önce ölmek üzere olan aile mensuplarını görmek zorundaydı. Aldıkları bilet “iade edilemez- değiştirilemez” türdendi. Ama aniden ortaya çıktı ki, yakınlarını beklenenden daha önce kaybedecekler. Hemen acil bir uçuş rezervasyonu yaptılar. Havayolu küçük bir ücret karşılığında yardımcı oldu. Kanıt bile sormadılar. Yazar o günden beri sıkı bir Flybe destekçisi.
Turkish Airlines
Türk Hava Yolları haberi geçen ay manşetlerdeydi. Uçak Gine’den kalkar kalkmaz, kabin ekibi prematüre bir bebeğin dünyaya gelmesinde baş roldeydi. Bebek 42.000ft.de doğdu. Anne ve bebek son derece sağlıklıydı. Havayolu daha sonra  “Tebrikler yeni Prenses” tweet’i attı.
British Airways
Geçtiğimiz Aralık ayında, Cebelitarık’dan Londra’ya BA ile dönen  3 kadın, uçuşta yalnız olduklarını gördüler. Diğer yolcular daha erken dönmüş, onların uçağı gecikmişti. 80 Pound ücret ödedikleri Ekonomi Class biletleri upgrade edildi ve Business Class’a alındılar. Şampanya ile karşılandılar ve 3 seçenekli menüler geldi önlerine.
 Jetblue
Geçen yıl bir yolcu geciktiği için, Boston Havalimanı’nda çılgınlar gibi koşarken, 1 fincan kahve alabilmesi mümkün değildi ama havayolu sekreteri, yer ekibine ani bir mesaj yolladı. Uçağa bindiğinde dumanı tüten Starbucks önündeydi.
Qatar Airways
Qatar, Kasım ayından bu yana birçok kez müşteri hizmetleri konusunda, dünyanın en iyi havayolu şirketi seçiliyor. Ayrıca kendilerinin iyi bir espri anlayışına sahip oldukları da bir gerçek.United’da yerlerde sürüklenen doktor konusunda yaptıkları şaka bunun kanıtı.
Daha da önemlisi, geçen ay sessizce bir bagaj takip hizmeti başlattılar.

Exit mobile version