Yıldırım: "Niğde'yi, yollarının buluştuğu bir yer haline getiriyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım, Niğde AK Parti İl Kongresi’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, Niğde’ye ilişkin iki önemli konunun bulunduğunu, bunlardan ilkinin yüksek hızlı tren, ikincisinin de havaalanı olduğunu belirtti.

Yıldırım, CHP’nin önceki gün Niğde Havalimanı’na indirdiği maket uçağa gönderme yaparak şunları söyledi:
“Evvelsi günde gelmişler, şurada uçak maketi açmışlar. Onların yapacağı makettir. Onlar ne havaalanı yapabilir, ne bölünmüş yol yapabilir ne de hızlı tren yapabilirler. Ancak oyuncaklar yapabilirler. Oyuncaklarla oynamaktan başka bir şey  yapamazlar.”
AK Parti’nin, 15 yıldır temeli atılan, bir daha dönüp bakılamayan yarım işleri tamamlayarak bu günlere geldiğine vurgu yapan Yıldırım, “30 havalimanını yapan, dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’da yapan AK Parti, Niğde’ye, Bor’a mı havalimanı yapmayacak? Elbette ki bu yarım kalan havalimanını da biz yapacağız, hizmete açacağız. Niğdemiz için hayırlı olsun.” dedi.
Yıldırım konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“Yıl 1991… Gelmiş 2002’ye o yolda değişen hiçbir şey olmamış ama AK Parti gelmiş, o dağları tünellerle, vadileri köprülerle geçerek işte Ulukışla-Pozantı yolunu Türkiye’nin, hatta Avrupa’nın en güzel otoyolu haine getirdik. O yolda 9 tane tünel, 29 tane köprü var. İşte vatandaş sevgisi, millet sevgisi bu. Bor’a gidip maket uçak açmakla hizmet olmaz. Sizin bir lafınız var. ‘Geçti Bor’un pazarı, Kılıçdaroğlu sür eşeğini Niğde’ye.’ Niğde’yi, Avrupa’nın, Asya’nın, Ortadoğu’nun yollarının buluştuğu bir yer haline getiriyoruz.”
 
“Biz eserlerimizle, hizmetlerimizle konuşuyoruz. Boş konuşmuyoruz. İnşa ettiğimiz yollarla, hastanelerle, okullarla, üniversitelerle konuşuyoruz.” diyen Yıldırım, ana muhalefet partisi CHP’nin de sadece konuştuğunu söyledi.
 
AA

Exit mobile version