Yenişehir Havalimanı’nda önemli gelişme 12 Mart’ta başlıyor…

BTSO’nun kurduğu Lojistik AŞ ile Yenişehir Uluslararası Havalimanı, 12 Mart’ta uluslararası kargo taşımacılığına açılacak. BTSO Başkanı Burkay, ”Lojistik maliyetleri düşecek, Bursa’nın ihracata katkısı artacak” dedi. Kaynak: Yenişehir Havalimanı’nda önemli gelişme 12 Mart’ta başlıyor…
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Lojistik AŞ’nin Yenişehir Havalimanı’nda 12 Mart’tan itibaren hava kargo hizmeti vermeye başlayacağını söyledi.
Burkay, önceki akşam Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen şubat ayı olağan meclis toplantısında ekonomik gelişmeleri değerlendirdi, BTSO’nun faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 2018’in ikinci yarısında başlayan olumsuz dalgalanmanın etkisini azaltsa da iç piyasada devam ettiğini belirten Burkay, KDV iadeleriyle ilgili yeni yönetmeliği hatırlattı. Burkay, ‘’Yeni sistemin firmalarımızda nakit akışını hızlandıracak önemli bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. İş dünyası olarak uygulamanın 2019 öncesinde biriken iadeleri de kapsayacak ilave bir düzenlemeyle tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.
120 BİN İSTİHDAM SÖZÜ
Bursa iş dünyası olarak 2019 İstihdam Seferberliği programını desteklediklerinin altını çizen İbrahim Burkay şöyle devam etti: ‘’2017 yılındaki ilk seferberlik kapsamında Bursa olarak 80 bin istihdam sözü vermiş ve yıl sonunda 83 bin istihdam sağlayarak bunu yerine getirmiştik. Bu yıl da Bursa için 120 bin istihdam sözü verdik. Başta ‘Mevcudun Korunması Desteği’ olmak üzere çok ciddi uygulamalar var. Hem bu destekleri tanıtmak hem de çalışma hayatında arz ve talebi buluşturmak amacıyla 4 ayrı noktada kurduğumuz istihdam ofislerimizde çalışmalar yapacağız.”
KARGO TAŞIMACILIĞINDA ÖNEMLİ ÜS OLACAĞIZ
İbrahim Burkay, BTSO tarafından kurulan Lojistik AŞ ile Yenişehir’in 12 Mart’ta uluslararası kargo taşımacılığına açılacağını ifade ederek, ‘’Yenişehir Havalimanı’nda başlatacağımız uluslararası hava kargo taşımacılığıyla başta Avrupa olmak üzere Orta Doğu ve Asya ülkelerine ürünlerin doğrudan ulaşmasını sağlayacağız. Altyapı çalışmalarını tamamladığımız merkezimizde 12 Mart’ta yurt dışı uçuşlarına başlanacak. BTSO Lojistik AŞ ile üyelerimizin lojistik maliyetlerini minimize ederken, Bursa iş dünyasının ihracatına katkı sağlayacak ve bölgemizi hava yolu kargo taşımacılığında önemli bir üs haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.
MODEL FABRİKA DA AÇILIYOR
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, uluslararası kargo uçuşları dışında bir müjde daha verdi. KOBİ’lerde verimliliği artırmak ve dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleriyle yürütülen Model Fabrika’nın mart ayında hizmete açılacağını belirten Burkay, söz konusu projenin üretim süreçlerinin iyileştirilmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Model Fabrika’nın Türkiye’de sadece Ankara ve Bursa’da bulunduğuna vurgu yapan Burkay, ‘’Merkezimizde KOBİ’lerimiz için yalın üretim teknolojileri ve dijital dönüşüm konusunda uygulamalı eğitimler de verilecek” diye konuştu.
BTSO MESLEKİ EĞİTİME YÖN VERECEK
İbrahim Burkay, Millli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan mesleki eğitim protokolünü hatırlatarak, bu kapsamda 11 tane meslek lisesinde mesleki eğitimi dizayn edeceklerini anlattı. TEKNOSAB’ın tüm hızıyla çalışmalarına devam ettiğini anlatan Burkay, UR-GE projelerinin de sayısının arttığını ve haziran ayından önce 20’ye ulaşacaklarını kaydetti.

Exit mobile version