Yeni kurulan ITA havayolu Nisan’dan itibaren seferlere başlayacak

ita-havayolu

Yani İtalyan havayolu ITA, Alitalia yerine Nisan 2021 de filo sayısını %50 azaltarak operasyona başlama planını açıkladı.

Corrierre della Sera gazetesi’nin haberine göre, Alitalia yerine geçecek yeni şirket IAT (Italia Transporto Aereo) 18 Aralık günü yaptığı basın toplantısında, hazırlanan 5 yıllık plana göre operasyona 52 uçakla başlanacağını, 43 uçakla kısa ve orta, geride kalan 9 uçakla ise uzun menzilli uçuşlar yapacağını umuyor. Seferler iç ve uluslar arası rotalarda 60 istasyona sefer yapılacak.

Alitalia pandemiye 100’ ün üzerinde uçakla girmişti. Yeni şirket ITA ise 2025 yılında bu rakama erişebileceğini düşünüyor.

Alitalia’nın 11.000 personeline karşılık yeni şirket 5.200-6.500 personele sahip olmayı düşünüyor. Bu konuda sendikalarla pazarlıklar devam ediyor. Roma Fiumicino havalimanı şirketin ana üssü olarak kalmaya devam edecek.

Şimdi İtalyan hükümetinin ve Avrupa Komisyonunun yeni havayolu ITA’nın bu planını onaylaması beklenecek.

İtalyan hükümeti Aralık ayında, 2017 yılından beri olağanüstü yönetimde olan Alitalia yerine ITA şirketini İtalya’nın yeni bayrak uçurucusu olacağını onayladı.

Exit mobile version