YENİ HAVALİMANI'NDA TEKNİK A.Ş

3.Havalimanı için Teknik A.Ş nin yaptıracağı bakım tesislerinin planına ulaştık. Bu tesis, şu anda mevcut terminalin tam kuzeyine, deniz yönüne yapılacak. Tesisin kaplayacağı alanın Terminalin halen oturduğu alandan daha büyük olacağı söylenmekte. 
Öncelikle 3 adet geniş gövdeli uçak alabilecek ve sadece Hat bakım hizmetlerinde kullanılacak hangara öncelik veriliyor.
Hat bakım için kullanılacak hangarın yanı sıra, A bakımlar için 10 tane dar ve geniş gövdeli uçak alabilecek hangar ile dar ve geniş gövdeli uçakları içinde barındıracak 40 uçak kapasiteli dev bir hangar yapımı da zaman içinde planlanmış durumda. Teknik A.Ş ye hangar yapımları için tahsis edilen alan 500.000 metrekaredir.
THY/Teknik A.Ş’nin bu planları için yılda 1000 teknisyen işe alınacağı da öngörülüyor.
Bilindiği üzere, Teknik A.Ş. yabancı uçakların bakımlarından da yüksek miktarda gelir elde etmekte.  Bakım gelirlerinin en çok kazanç getireni ise kiralık uçakların teslim/iade bakımlarıdır. Teslim bakımlarında periyodik (Routine) işlemlerin dışında, bir dolu ekstra işlemler yapılır, bol bol Non-Rotine İtemler yazılır. Genelde uçaklar yaşlı olduğundan yüksek sayıda ek işlemlere tabii tutulurlar.
Bu dev tesiste THY’nin kendi uçakları dışında müşteri uçaklarının her türlü bakımını yapabilecek hale gelecek. Bu tabii ki ülkemiz ve bilhassa sivil havacılığımız için çok önemli gelişmelerdir.
Ancak iş tesis yapmakla bitmiyor. Bu tesislerde binlerce uçak teknisyeni ve mühendisleri de çalışacak. Teknik A.Ş’nin Çelik İş ile yaptığı toplu iş sözleşmesinde, çalışanların,sözleşmede verilmesi planlanan rakamları gördüğünde ki itirazlarına, “işverenin beğenmeyen çekip gitsin” sözleri ne kadar da uyumlu değil mi?
Bu geri kalmış kafa yapısı ile Dünya çapında hangarları idare etmek zor olacak gibi. Bu dev tesislerin içinde o beğenmeyen çekip gitsin denilen teknisyenlerin çalışacağı unutulmuş sanırım. Önemli olan bu dev tesislerin yanı sıra kaliteli iş üretecek deneyimli ve bilgili insan kaynaklarını, önce yetiştirmek sonra da onları yönetmek gerekir.
Mevcut insan kaynağını bile elinin tersi ile itebilecek konuşmalar yapan kendini bilmez bazı Teknik A.Ş yöneticilerinin iş başında olacağı düşünüldüğünde, insan ister istemez kuşkuya düşüyor.
Umar ve dileriz ki; Dünya çapında iş üretileceği planlanan bu tesislerde ki yöneticilerin de en az teknik elemanlar kadar dünya görüşü olması gerekir. Aksi takdirde onu at bunu tut. Resmini çek sakla,Domates hesabı yap,sonra da isteyen çekip gitsin sizden çok var mantığında konuşmalar yapan yöneticilerin olduğu yerde bu tesise yazık olur.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ resım1

Exit mobile version