Yeni Hatlar Açılıyor: THY Sidney ve Santiago’ya Uçacak

Yeni Hatlar Açılıyor: THY Sidney ve Santiago’ya Uçacak

THY Genel Müdürü Ekşi: “2033 Hedefimiz Dünyanın İlk Üç Havayolu Arasında Olmak”

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Airshow Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı’nda hedeflerini ve büyüme stratejilerini paylaştı. Bu yıl 14. kez kapılarını açan fuar, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenirken, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin açıklamaları dikkat çekti.

THY’nin 2033 Hedefi: Dünyada İlk Üç Arasında Yer Almak

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, 2003 yılında 65 uçaktan oluşan filonun bugün 460’ı aşan uçak sayısıyla dünya sıralamasında 9. sırada yer aldığını belirtti. Ekşi, THY’nin büyük hedeflerinin olduğunu ve 2033 yılına kadar dünyada ilk üç havayolu arasında yer almak istediklerini vurguladı. “Siparişini verdiğimiz 813 uçakla, hedefimiz dünyada en büyük ilk üç havayolu arasına girmek” dedi. Bu büyümede Türkiye’nin artan gücünü arkasına alarak hareket ettiklerinin altını çizen Ekşi, “Bu yıl sonunda 83 milyonun üzerinde yolcu taşımayı planlıyoruz” ifadesini kullandı.

Yeni Uçuş Hatlarıyla Küresel Büyüme

Ekşi, THY’nin yeni uçuş hatlarıyla küresel arenadaki genişlemeye hız verdiğini duyurdu. “2024’te Sidney ve Santiago gibi önemli destinasyonlara yeni uçuşlar başlatacağız. Bu yıl içinde Melbourne ve Toronto gibi önemli destinasyonları ekledik, Trablus’a tekrar uçmaya başladık” diyen Ekşi, THY’nin büyüme planları doğrultusunda dünyanın dört bir yanına ulaşan geniş bir ağ kurduklarını belirtti.

Istanbul Airshow: Türk Sivil Havacılığı İçin Önemli Bir Buluşma Noktası

Ekşi, fuarın Türk sivil havacılığına sağladığı katkıları vurgulayarak, İstanbul Airshow’un Türkiye’deki havacılık sektörünün gelişimine önemli bir zemin hazırladığını ifade etti. “Bu fuar, sadece Türk havacılığı için değil, uluslararası iş birliklerinin gelişimi açısından da büyük önem taşıyor. Firmalar arasında güçlü iş fırsatları yaratılıyor ve sektör büyümeye devam ediyor” diye ekledi.

2025’te de İstikrarlı Büyüme Sürüyor

Ekşi, THY’nin 2025 yılı hedeflerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. “2025 yılı bütçemizi hazırlıyoruz ve bu yıl da istikrarlı bir büyüme öngörüyoruz. THY olarak global arenada daha da güçlü bir konuma ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul Airshow’daki güçlü varlığı ve gelecek hedefleri, ulusal ve uluslararası havacılık sektöründeki paydaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. THY’nin hızla yükselen grafiği, hem Türkiye’nin sivil havacılık sektöründe oynadığı lider rolü pekiştiriyor hem de global havacılıkta büyük hedeflere doğru yol alıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Biraz önce heyecanla THY sitesinde bilet baktım Kasım ayı son haftasına.Her zaman olduğu gibi gerçek olmayan bir haber.Malezya ya kadar uçuyor oradan başka bir hava yolu ile devam ediyorsunuz.

    Cevapla
  2. 3 hafta önce

    Ben defalarca soruyirum yine soruyorum kariyeri.olmayan hava yollari bike aldi A380 neden bu ucakka yine uzak hatkara acilmiyor yetkililerimiz devletimiz gorsun turk hava yollarindada acaba bir operesyon var mi kac defa insanlarimiz gormek.istiyir yok.maliyet yok bilmeme ne yakani Ahmat boat da ayni hikayeyi uydurdu bakin Dubai hava yollari.ikibci el A 380 leri aldi ve muthis oara ve prestiji.oldu ey devlet biyuklerimiz geldin yine temel kotul.hocamiz isin basina

    Cevapla
  3. 3 hafta önce

    THY YETKİLİLERI ORLANDO UCUSLARINIDA ACIN ARTIK SHOWU BIRAKİN…..

    Cevapla