YENİ EVLİ ÇİFT CODESHARE SİSTEMİNİN AZİZLİĞİNE UĞRADI

Codeshare Anlaşmaları Her zaman Mükemmel mi?
 Avustralya’lı yeni evli çift Brendan ve Julia Widdowson, geçen yıl rezervasyonu yapılan Avrupa’daki balayılarını sabırsızlıkla beklerken, Virgin Australia’dan gelen haberle şaşırıp kaldılar. Önümüzdeki ay Hırvatistan, Karadağ ve Arnavutluk’u kapsayan gezi için havayolu 8,500 dolardan fazlasını talep ediyordu. Nedeni; Julia’nın evlendikten sonra kocasının adını almış olması.
28 Yaşındaki Melbourn’lü çift, önce bunun küçük bir işlem olduğunu, biletin üzerindeki isim güncellemesi için az bir ücret ödeneceğini sandılar. Ama havayolu tek seçeneğin, rezervasyonun iptali ve yeniden yapılması gerektiğini bildirdi.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 83217f5080b924b9f3df730df55e38b9
Uçuşun geçerliliği garanti edilemiyordu ve yeniden rezervasyon yapılması durumunda bile, fiyatlandırmanın 1,321,700 hız puanı ya da şu andaki değeri ile 8,590$ olacağı belirtildi. Ayrıca bir de iptal ücreti ödeyeceklerdi.
Rezervasyon adını değiştirmedeki zorluk, uçuşun Singapur Havayolları ile kod paylaşımından kaynaklanıyordu.
14 Mayıs’daki uçuş öncesinde çözüm arayışına giren çift, birkaç gün arayla ayrı ayrı uçmayı düşündüler.
Julia yardım için çağrı merkezini aradığında, sanki bir robotla konuşur gibi hissetmişti. Sadece ekrana bakarak konuşuyor ve empati kurmuyorlardı. Biletlerini iptal etmek tamamen mantığa aykırı görünse de, Virgin’in sistemi basit bir isim değişikliği yapamıyordu.
Sonunda herkese açık Facebook sayfasında olayı paylaştılar. Havayolu Melbourne’lü çift için Etihad’da yer ayırttı. Tabii bedava değil!
Genç çift, iki havayolu arasında vergilerdeki fark nedeniyle, 1000 dolara yakın bir bedel ödemek zorunda kaldıklarını da açıkladı. Balayına birlikte gidecekleri için son derece heyecanlı olan çift, diğer genç çiftlerin de aynı zorlukla karşılaşabileceğinden endişe duyuyorlar.
Virgin Australia ile temasa geçildi, ancak havayolu olayla ilgili olarak yorumda bulunmayı reddetti.

Exit mobile version