Yeni CEO Badr Al Meer: Qatar Airways'in Dev Uçak Siparişi Yolda

Yeni CEO Badr Al Meer: Qatar Airways’in Dev Uçak Siparişi Yolda

Qatar Airways’in yeni atanan CEO’su Badr Al Meer, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Boeing ve Airbus ile potansiyel bir geniş gövde siparişi konusunda görüşmelerde bulunduğunu belirtti. Al Meer, sipariş edilebilecek uçakların tam sayısını teyit etmeden ‘siparişin üç haneli aralıkta olduğunu’ belirtti. Pazar günü Bloomberg’in yayınladığı habere göre, havayolunun yaklaşık 200 Airbus A350 ve Boeing 777X geniş gövdeli jet satın almak istediğini bildirmişti.

Al Meer, rakamların çoğunlukla doğru olduğunu ancak 200 jetlik sipariş miktarının yaklaşık yüzde 30 oranında yanlış olduğunu belirtti. Önümüzdeki ayın sonlarında İngiltere’de düzenlenecek Farnborough Air Show’a kadar bir karar verilebilecek.

Havayolunun genişleme planlarına da değinen Al Meer, Qatar Airways’in önümüzdeki iki ya da üç ay içinde Güney Afrika’daki bir havayolu şirketiyle umut verici bir anlaşmayı duyurmaya hazırlandığını ifade etti. Ayrıca, havayolunun Avustralya’daki destinasyon ağını genişletmek için bu ülkeyle aktif olarak temas halinde olduğunu belirtti.

“Avustralya pazarında daha fazla büyümek ve genişlemek için sabırsızlanıyoruz” ve havayolu şirketinin Avustralya hükümetiyle tüm iletişimini ‘devam ettirdiğini’ sözlerine ekledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir