Yemen’de iki gün içinde ikinci ABD ‘casus’ uçağı düşürüldü

yemen-abd-casus-ucak

Yemen’deki İran destekli Husiler iki gün içinde ikinci ABD ‘casus’ uçağını düşürdü. ABD’nin Körfez ülkelerinden çekileceğine dair haberlerin ardından yaşanan olay dikkat çekti.

Yemen’deki  İran destekli Husiler iki gün içinde ikinci ABD casus uçağını düşürdü. Husilerin sözcüsü Yahya Saree tarafından yapılan açıklamada Ma’rib eyaletinde bir ABD “casus” uçağının düşürüldüğü duyuruldu.

Yahya Saree’nin Twitter hesabında yaptığı açıklamada, “Marib’in batısındaki Al-Mashjah bölgesinde düşmanca operasyon yürüten bir Amerikan casus uçağını düşürmeyi başardık” dedi. Daha fazla ayrıntı vermeyen Saree, “Uçak bir karadan havaya füze ile hedef alındı” diye ekledi.

Saree iki gün önce de aynı tipte bir ABD casus uçağının düşürüldüğünü duyurmuştu. Washington’dan veya Arap koalisyon güçlerinden konuyla ilgili hemen bir yorum yapılmadı.

ABD, Mart 2015’ten bu yana, İran destekli Husiler karşısında Yemen hükümetini desteklemek için Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyon güçlerine silah, istihbarat ve lojistik destek sağlıyor.

 

 

Exit mobile version