Yaşlı Çiftin Şiddetli Kavgası Acilen Uçak İndirdi

Sarhoş çift, Çarşamba öğleden sonra Alicante’nin Costa Blanca başkentinden Dublin’e dönmek üzere Ryanair uçağındaydı. Pilot İrlandalı çifti uçaktan atmak için Kuzey İspanya’da program dışı bir durak yapmak zorunda kaldı.

Sarhoş çift, Çarşamba öğleden sonra uçağıyla, Alicante’nin Costa Blanca başkentinden Dublin’e geri dönüyordu. Bir anda atışmaya başlayan yaşlı çift “saldırgan” hale geldiğinde, Ryanair FR7063 uçuşunun pilotu, uçak deniz seviyesinden 35.000 feet yükseklikteyken önce inişte polisin uçağı bekler halde olmasını temin etti ve sonra uçağı liman şehri Santander’e yönlendirdi.
Sivil Muhafızlar çifti sorgulamak üzere uçaktan çıkardıktan sonra, hava güvenliğini ihlal ettikleri için çiftin cezaya çarptırılacağını belirttiler. Verilecek hükmü saptamak üzere İspanya’daki tüm havacılık faaliyetlerinde sivil havacılık standartlarını garanti altına alan devlet karoseri İspanya Havacılık Güvenliği ve Güvenliği Ajansı(AESA) görevlendirilecekti. Ancak İspanya’dan beklendiği üzere böyle bir hüküm verilmedi.

‘Tehlikeli yolcular’ uçaktan ayrıldıktan sonra uçak tekrar havalandı.
Kaynaklar, çiftin saldırgan davrandığını ve aşırı alkol kullandıktan sonra diğer yolcuları hedeflemek yerine birbirlerine sözlü şiddet uygladıklarını anlattılar.
Yerel kaynaklar, kavgacı çiftin havaalanı terminalinde yeni bilet almaya çalışırken yakalandıklarını bildirdi.
Ryanair sözcüsü ise olay hakkında şöyle dedi: “Alicante’den Dublin (10 Ocak)’e yapılan bu uçuş iki yolcunun patlamaya hazır hale gelmesinden sonra Santander’e yönlendirildi. Uçak piste güvenli bir iniş yaptı ve diğer yolcular Dublin’e devam etmeden önce, yolcular polis tarafından çıkarılarak gözaltına alındı.
Herhangi bir zamanda haksız veya yıkıcı davranışa asla saygı göstermeyeceğiz ve müşterilerimizin, mürettebatımızın ve uçağımızın güvenlik ve konforu bir numaralı önceliğimizdir. Bu artık yerel polisin konusudur.
Tam da bu sebeple, yolcu başına iki içki limiti ve saat 10’dan önce alkol satışı olmaması gibi, havalimanlarında alkol satışını yasaklayan önemli değişiklikler talep ediyoruz.
Havaalanında, yolcuların uçuşlarından önce içki içmelerine izin vermek yerine aşırı içmeyi ve yarattığı sorunları önlemek için bu önleyici tedbirleri uygulamak görevimiz.”

Exit mobile version