featured

YARIM MİLYONA HAVACILIĞI SEVDİRDİLER

Eskişehir’de faaliyet gösteren THK Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi, 1935 yılından bu yana 554 bin 500 kişinin havacılıkla tanışmasını sağladı.
Eskişehir’in İnönü ilçesinde 1935’te kurulan Türk Hava Kurumu (THK) Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezinde, bugüne kadar 554 bin 500 kişi havacılıkla tanıştı.
Büyük Önder Atatürk’ün direktifleriyle 1935’te kurulan THK Türkkuşu Havacılık Eğitim Merkezi bünyesindeki planör, model uçak, radyo kontrollü uçak, yamaç paraşütü ve yelken kanat okullarında kursiyerlere eğitim veriliyor.
İlk Türk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’in de 1936-1937’de eğitim aldığı merkezdeki kurslara, 16 yaş ve üstü vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Geride kalan 82 yılda merkezdeki okullarda toplam 554 bin 500 kişiye eğitim verilerek, havacılıkla tanışmaları sağlandı.
“Kursiyerlerimizin ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyoruz”
Merkez Müdürü emekli albay Seyit Yaylacı, AA muhabirine, ilçenin Birinci ve İkinci İnönü zaferlerine ev sahipliği yaptığını, Türk askerinin düşmanı durdurduğu son noktanın burası olduğunu belirtti.
Eğitim merkezinin kurulduğundan beri Türk halkı ve havacılığına hizmet ettiğini dile getiren Yaylacı, şöyle devam etti:
“Uçuş eğitimi konusunda tarihi misyona sahip bir kurumuz. Önceleri hava harp okuluna girmek isteyen öğrencilerin başlangıç eğitimleri burada veriliyordu. Şimdilerde planör, model uçak, radyo kontrollü uçak, yamaç paraşütü ve yelken kanat kursları veriyoruz. Halkımızın yardımlarıyla ayakta duran kurumumuzda eğitimler tamamen ücretsiz veriliyor. Eğitime gelen kursiyerlerimizin ihtiyaçlarını da ücretsiz karşılıyoruz.”
Havacılığa merak salanların, bu hevesi ve heyecanı merkezde tattığını anlatan Yaylacı, “Gençlerimiz de kötü alışkanlıklar kazanmak yerine, uçaklarla, planörlerle, yamaç paraşütleriyle uçabilir. Okullarımızın verdiği lisanslar Uluslararası Havacılık Federasyonuna tabidir. Dünyada geçerliliği olan lisansları veriyoruz. Pilot olmak isteyenler de havacılığa ilk adımlarını burada atıyor.” diye konuştu.
Çeşitli yaş gruplarından kursiyerler katılıyor
Planör eğitimi için İstanbul’dan gelen lise 2. sınıf öğrencisi Halit Özkan (16), pilot olma hedefiyle kursa katıldığını, yaklaşık 3 haftadır süren eğitiminin 140 dakikalık uçuşun ardından sona ereceğini kaydetti.
Yamaç paraşütü eğitimi alan Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Samancı (48) ise kendilerine bu imkanı veren THK’ya teşekkür etti.
Güzel bir ortamda bulunduklarını kaydeden Samancı, “Çocuklarımızdan daha küçük öğrencilerle eğitim alıyoruz. Her meslek grubundan kişiyle arkadaşlıklar kuruyoruz. Havacılıkla ilgili bilgiye sahip oluyoruz. THK çok güzel bir imkan sunuyor. Herkese tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Sena Güven (22) de babasının bir arkadaşının tavsiyesi üzerine merkeze gelip yamaç paraşütü eğitimi almaya başladığını bildirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir