Yapay Zekalı Rus Su-57 savaş uçağı test ediliyor

su57

 

Geliştirilmiş bir Sukhoi Su-57 ilk uçuşunu Ekim 2022’de yaptı. Savaş uçağı birkaç yeni sisteme sahip ancak yine de yeni turbojet motorlarıyla donatılması gerekiyor.

Rus havacılık şirketi UAC tarafından 25 Ekim’de yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Sukhoi Su-57’nin ikinci veya optimize edilmiş aşaması 21 Ekim 2022’de gerçekleşti. Su-57’nin geliştirilmesi zahmetli ve zaman alıcıydı ve ekipmanın optimizasyonu, düzeltilmesi ve modifikasyonu ile devam ediyor.

Sukhoi Tasarım Bürosu, Su-57’nin geliştirilmesinden sorumludur. Modifiye edilmiş beşinci nesil Su-57 uçağı, 21 Ekim’de Gromov Uçuş Test Enstitüsü’nün pistinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Uçağın pilotluğunu Rusya Kahramanı ve Sukhoi test pilotu Sergei Bogdan yaptı. Açıklamaya göre uçuş 56 dakika sürdü ve olaysız bir şekilde sonlandı.

Su-57’nin genişletilmiş yeteneklerle yerleşik teknolojinin test edilmesine, pilota yapay zeka desteğine ve çok çeşitli yeni silah türlerinin kullanılmasına izin vereceğini söylüyor. Duyuruya göre, uçakta ikinci aşama motor kurulumuna da izin veriliyor. İkinci nesil turbojet motor olan Izdeliye 30, uzun bir geliştirme sürecinden geçti.

Exit mobile version