Yanlış Binen Yolcu Yüzünden Uçak Geri Döndü

NH175 Sefer sayılı Japon Havayolu ANA-All Nippon Airways uçağı, Tokyo’ya gitmek üzere yerel saat ile 11.30’da ABD Los Angeles’dan kalktığı sırada, kabin ekibi uçağa yanlış binmiş bir yolcu olduğunu rapor ederek kaptana bilgi verdi.

Uçuş ekibi havayolunun güvenlik prosedürüne uygun olarak, kalkış noktasına geri dönme kararı aldı.
Uçak, kalkıştan 8 saat sonra yerel saat ile saat 19:30 civarında Los Angeles’a indi. Normal olarak LA’dan Tokyo’ya olan uçuş süresi 11 saat 28 dakika.

LAX Emniyet Müdürlüğü alarm verildiğini ve ekiplerin kapıda beklenmesinin istenildiğini söyledi. Havayolu ise uçağın havalimanına geri dönüşünün sadece bir karışıklıktan kaynaklandığını ve güvenlik sorunu olmadığını bildirdi.
Uçakta bulunan yolculardan manken Chrissy Teigen 150 yolcunun büyük ölçüde rahatsız olduğunu tweet atarak bildirdi. Yolcunun United bileti olmasına rağmen, ANA uçağı yolcu biniş kartı tarayıcısından geçmiş olmasını eleştirdi.
Polis yolcular uçağı terk etmeden bazı görüşmeler yaptı. FBI olası kaçak yolcuyu doğrularken, tutuklama olmadığını belirtti.
ANA Havayolu, yolcunun uçağa nasıl bindiğini belirlemek için olayı araştırdıklarını söyledi. Havayolu ayrıca verilen rahatsızlıktan ötürü NH175 sefer sayılı uçuşta bulunan tüm yolculardan özür diledi.

Exit mobile version