Yanlış Biletle Uçağa Binilir mi?

LaShonda Traylor adındaki kadın Amerika’da Uluslararası Havalimanı’nda 3 güvenlik noktasından geçerek uçağın kapısına kadar geldi.  American Airlines iç hatlar uçuşuna gelen Traylor, elindeki belgeyi inceliyordu. Ama, elindeki belge, soyadı yine Traylor olan  bir adama aitti.
30 Kasım’da yaşanan olayda; Bayan Traylor Texas Laredo Uluslararası Havaalanı’nda, tüm güvenlik aşamalarından geçmiş ve biniş kapısına kadar gelmişti.
Kapı güvenlik, taranma sırasında kırmızı alarm vermişti ama bir şekilde uçağa binmeyi başardı. Traylor video çekimlerinde şöyle konuşuyor:
-Her şey bir dakikada oldu, hiç bir fikrim yok,  ben bir kadınım, o da bir erkek, isimlerimiz birazcık  benzer ama karıştırılacak kadar da değil!
American Airlines sözcüsü; bilet kontuarından yanlış bilet ile bir yolcunun nasıl geçmiş olabileceğini araştırdıklarını söyledi. Ancak, çelişki kalkıştan önce kapıda farkedildi. Yolcu manifestosu her 2 yolcunun da uçakta olduğunu gösteriyor.
Video:

Ulaştırma Güvenlik Ajansı-TSA(Transportation Security Agency) olayı doğruluyor.  Şimdi, bu davada,  belge tetkik prosedürleri, güvenlik kontrol noktaları mercek altında inceleniyor.
Geçtiğimiz Temmuz ayında da buna benzer bir olay yaşanmış,  26 yaşında genç bir adam aracını terminal girişinin  kaldırımına park ettikten sonra, Dallas Fort Worth Havalimanı’nda TSA arama alanını yürüyerek geçmiş ve uçağa binmişti. Olayla ilgili olarak açıklama yapılmamıştı.

Exit mobile version