YANINIZA BİR OBEZ OTURSA NE YAPARSINIZ ?

Hem de 9 saatlik uçuş boyunca.
Giorgio Destro, Kuzey İtalya Padua’lı bir avukat. Cam kenarındaki 29K koltuğuna kadar yayılan Güney Afrika’lı komşusundan huzursuz oldu. Cape Town’dan Dubai’ye kadar. Avukat olayı yargıya taşıyor.
Bir İtalyan gazetesine göre;Destro altın üyelik hakkına sahip bir yolcu ama havayolu yer değişikliği talebini kabul etmedi ve özür de dilemedi.
9 Saat boyunca koridorda ayakta durmaktan yakınan avukat müsait zamanlarda kabin ekiplerinin yerlerine oturmuş. Kabin ekibi çok iyi davranmış ve uçağın dolu olduğunu söylemiş.
Daha önce Güney Afrika’daki İtalyan konsolosluğunda çalışan avukat delil olarak çektiği selfi’yi gösteriyor. 2,759.51€ tazminat istiyor.
38b0d66d00000578-3802277-italian_lawyer_mattino_destro_left_captured_his_predicament_on_t-a-3_1474555043274
Emirates’den bir yetkili; devam eden hukuki mesele ile ilgili yorum yapamayacaklarını söyledi. Dava 20 Ekim’de Padua’da görülecek.
Stephensons Hukuk Bürosu Uyuşmazlık Çözüm Başkanı Andrew Leakey verdiği demeçte; İngiliz yasalarına göre; bir havayolu için uçuş özen ve beceri işidir diyor.
Sıkıntı verecek şekilde, koltuğun büyük bir kısmının kaybedilmesinin mantıklı olmadığını ilave ediyor.
Uluslararası Obezite Forum Sözcüsü Tam Fry; olaya farklı bir açıdan bakarak bu riske katlanmak gerektiğini savunuyor ve bir obezin yanına oturabileceğini iddia ediyor.
İşin en ilginç yanı; Emirates’in  websitesinde “rahat koltuklarda oturup keyfinize bakın ve benzersiz uçuşun tadını çıkarın” yazılı.
Etihad kilolu yolcu taşımanın ve çok yer kaplamasının olağan dışı bir durum olmadığını savunarak iddiaları cevaplamaya çalışıyor.
Sonuç mahkemede netlik kazanacak gibi.

Exit mobile version