Yakıt Krizi Hava Ulaşımını Vurdu: 105 Uçuş İptal

Yakıt Krizi Hava Ulaşımını Vurdu: 105 Uçuş İptal

Kolombiya’da yaşanan yakıt tedarik sorunu nedeniyle Avianca ve Latam dahil olmak üzere birçok hava yolu şirketi uçuşlarını iptal ediyor. Toplamda 105 uçuş iptal edilirken, krizin devam etmesi durumunda daha fazla iptalin gerçekleşmesi bekleniyor.

Kolombiya’da yakıt tedarikinde yaşanan sorunlar hava ulaşımını olumsuz etkiliyor. Ülkedeki ulusal basının bildirdiğine göre, yakıt tedarikindeki aksaklıklar nedeniyle hava yolu şirketleri planlanan birçok uçuşu iptal etmek zorunda kaldı. Avianca, yakıt krizini gerekçe göstererek 4’ü uluslararası olmak üzere toplam 69 uçuşu iptal etti. Krizin sürmesi durumunda, şirketin yarın 108 uçuşunu daha iptal edebileceği açıklandı.

Latam 36 Uçuşunu İptal Ediyor

Avianca’nın yanı sıra, Latam da aynı gerekçeyle 36 uçuşunu iptal edeceğini duyurdu. Her iki şirket de mağdur olan yolculara ücretsiz bilet değişikliği ya da tam ücret iadesi sağlayacaklarını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı’ndan Açıklama

Ulaştırma Bakanı Maria Costanza Garcia, yakıt tedarik zincirindeki sorunları incelediklerini ve bazı hava yolu şirketlerinin uçuşlarda esnekliği korumak adına bilet satışını durdurduğunu belirtti. Garcia, uçuşların iptal edilmesinin Kolombiya Havacılık Yönetmeliği’ne aykırı olduğunu ifade ederek sürecin araştırılması için talimat verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir