featured

Wizz Air güvenliği gerekçe göstererek Moldova uçuşlarını askıya aldı

Wizz Air güvenliği gerekçe göstererek Moldova uçuşlarını askıya aldı. Havayolu şirketi Wizz Air Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Moldova’nın sivil havacılık otoritesinin ani ve üzücü olarak nitelendirdiği bir kararla, hava sahasının güvenliğine ilişkin endişeler nedeniyle 14 Mart’tan itibaren Moldova’nın başkenti Kişinev’e uçuşlarını askıya alacağını söyledi.

Wizz Air yaptığı açıklamada, Romanya’nın Yaş kentinden Berlin’e yeni bir servis ve Barselona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fuimicino, Dortumand, Larnaka, Londra Luton ve Treviso’ya daha fazla uçuş dahil olmak üzere ek uçuşlar düzenleyeceğini söyledi.

Budapeşte ve Prag uçuşlarının değiştirilmeyeceği ve Kişinev’e gelenlerin Wizz Air ağındaki diğer varış noktalarına yeniden tahsis edileceği belirtildi.

“Yolcuların ve mürettebatın güvenliği Wizz Air’in bir numaralı önceliği olmaya devam ediyor ve Moldova’daki son gelişmelerin ve ülkenin hava sahasındaki yüksek ancak yakın olmayan riskin ardından Wizz Air, 14 Mart’tan itibaren Kişinev’e yapılan tüm uçuşları askıya almak gibi zor ama sorumlu bir karar aldı” denildi.

Moldova Dışişleri Bakanı Nicu Popescu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın komşu Ukrayna’daki savaş nedeniyle sarsılan ülkeyi istikrarsızlaştırma girişimlerini yoğunlaştırabileceği endişesiyle ülkesinin “tüm tehditlere” karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.

Rusya ile Moldova arasındaki gerilim son aylarda Ukrayna’yı hedef alan Rus füzelerinin Moldova hava sahasına girmesi ve yetkililerin Kremlin’i hükümet karşıtı protestoları körüklemekle suçlamasıyla arttı.

Moldova sivil havacılık otoritesi, Moldovalı yetkililerin Wizz Air’in kararından e-posta yoluyla haberdar edildiğini, havayolu şirketinin yaz uçuş programı için 14 Şubat’ta onay istediğini ve Pazartesi günü onay aldığını söyledi.

Moldova hükümetinin resmi Telegram kanalından yapılan açıklamada, “Riskleri analiz ettikten sonra, devlet kurumları ulusal hava sahasındaki uçuşların çeşitli prosedürler izlenerek güvenli bir şekilde gerçekleştirilebileceğini belirlediler ve Wizz Air’in ani kararından üzüntü duyuyorlar” denildi.

Sivil havacılık otoritesi ile altyapı ve bölgesel kalkınma bakanlığının Wizz Air temsilcileriyle “sürekli işbirliği” içinde olduğu ve onları havacılık güvenliğini sağlamak için uygulanan prosedürler konusunda bilgilendirdiği belirtildi.

Havacılık otoritesi, Wizz Air’i mümkün olan en kısa sürede Kişinev havaalanına geri döndürmek ve diğer düşük maliyetli havayollarını çekmek için “gerekli tüm önlemleri” alacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir