WestJet’te Grev Krizi: 235 Uçuş Daha İptal Edildi

WestJet'te Grev Krizi: 235 Uçuş Daha İptal Edildi
Kanada’nın en büyük ikinci havayolu şirketi WestJet Group, Cumartesi günü uçak bakım mühendislerinin grevi nedeniyle 235 uçuşun daha iptal edildiğini duyurdu.

Yolcu Mağduriyeti Artıyor

Yeni uçuş iptallerinin yaklaşık 30.000 yolcuyu daha etkilemesi bekleniyor. Cumartesi günü erken saatlerde 150 uçuşun iptal edilmesi, yaklaşık 20.000 yolcunun mağdur olmasına yol açmıştı.

AMFA’nın Grevi

Uçak Teknisyenleri Yardımlaşma Derneği (AMFA) tarafından başlatılan grev, WestJet’in uçuş iptallerine neden oldu. Yaklaşık 670 WestJet bakım mühendisini temsil eden AMFA, Cuma günü yerel saatle 16.30’da iş bıraktı.

Şirketten Açıklama

WestJet Başkanı Diederik Pen, yaptığı yazılı açıklamada, şirketin “güvenli ve kontrollü şekilde uçuş sayısını azaltırken, uzlaşma için her yolu denediğini ve istikrarlı bir ağı korumak için aralıksız çalıştığını” belirtti.

Acil Müdahale Talebi

Şirketten yapılan açıklamaya göre, hafta sonu için 250.000’den fazla yolcusu bulunan WestJet, uçaklarını Kanada genelindeki havalimanlarına park ederken, Çalışma Bakanı ve Kanada Endüstriyel İlişkiler Kurulu’ndan acil müdahale talep ediyor.

Krizin Derinleşmesi Bekleniyor

WestJet’in uçuş iptalleri ve grevin etkileri, havayolu şirketinin operasyonlarını ciddi şekilde aksatırken, yolcuların da büyük mağduriyet yaşamasına neden oluyor. Grevin devam etmesi halinde daha fazla uçuşun iptal edilmesi ve yolcu mağduriyetinin artması bekleniyor.

Exit mobile version