Volaris ile THY yeni bir ittifak anlaşmasına gidiyor olabilir

Volaris-ile-THY-yeni-bir-ittifak-anlaşmasına-gidiyor-olabilir

Meksika Turizm Bakanına göre, Meksikalı düşük maliyetli havayolu Volaris ve Türk Hava Yolları yeni bir ittifak anlaşmasına gidiyor olabilir. Bu İttifak gerçekleşirse, Emirates ve Meksika havayolu Aeromar tarafından başlatılan ittifakla doğrudan rekabet edecek.

Geçen hafta Meksika Turizm Kurulu, Volaris, Türk Hava Yolları ve Mexico City’deki Türkiye Büyükelçiliği ile bir toplantı yaptı. Turizm Bakanı Miguel Torruco Marqués, bu toplantıda “Meksika’nın hem ulusal hem de uluslararası bağlantısı lehine ittifakları araştırıyoruz” dedi.

Türk Hava Yolları , Mexico City’ye rotasını Eylül 2019’da, bölgesel rakibi Emirates’ten birkaç ay önce başlattı. Her iki taşıyıcı da bağlantı noktaları olarak İstanbul ve Dubai’deki merkezlerini kullanarak Orta Doğu ve ötesinden Maksika’ya yolcu getiriyor.

Ayrıca Meksikalı yolcuları Türkiye’yi ve BAE’ni ziyaret etmeleri için cezbetmektedirler; Bu ülkeleri ziyaret etmek için fırsatlar sunan ve bu iki havayoluyla seyahat eden seyahat acenteleri ile turistik paketlerde bir artış olduğu gercek.

Bir ay önce Emirates, bölgesel Meksikalı taşıyıcı Aeromar ile bir interline anlaşması imzaladı. Volaris ve Türk Hava Yolları aralarında benzer bir anlaşma üzerinde çalışılıyor olabilir.

Volaris, şu anda yalnızca Mexico City Uluslararası Havalimanı’nda faaliyet gösteren Türk Hava Yolları’na Meksika, Orta Amerika ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki şehirlerden çok sayıda yolcu sağlayabilir.

Kurulacak yeni ittifak, Mexico City üzerinden Latin Amerika’daki destinasyonlar arasında Türkiye’nin küresel ağına kesintisiz müşteri bağlantısı sağlayabilir.

Volaris , Latin Amerika’da düşük maliyetli bir havayolunun en iyi örneğidir, Türk Hava Yolları ise eski bir taşıyıcıdır. Bunu bir bağlama oturtmak gerekirse, bir THY-Volaris ittifakı, American Airlines-JetSMART ortaklığı ile aynı soruları gündeme getirecektir .

Ek olarak, Avrupa ve Orta Doğu’ya yönelik yeni bir ittifak başlatmak, Volaris’in gelir kaynağını genişletmesine de yardımcı olacaktır. Volaris, büyük ölçüde Meksikalı ve ABD’li yolculara yönelik seferler düzenliyor

Birkaç yıl önce, düşük maliyetli ve tarifeli hizmet veren taşıyıcılar arasında ittifaklar görmeyi beklemiyorduk. Indigo Partners Genel Müdürü William Franke’ye göre COVID-19 krizi manzarayı değiştirdi ve şimdi bu olasılık mevcut.

Geçen ay Emirates, Aeromar ile interline bir ortaklığa girdiğini duyurmuştu. Bu ortaklık sayesinde müşteriler, Mexico City’den Dubai’ye Emirates uçuşlarına bağlanarak, Meksika ve ABD’deki 12 noktaya gidiş-dönüş bilet rezervasyonu yapabilecekler. Ardından müşteriler, Emirates’in dünya çapında 120’den fazla şehirden oluşan ağı aracılığıyla yolculuklarına devam edebilecekler.

Exit mobile version