Uyuşturucu Skandalı: Havalimanında Büyük Operasyon!

Uyuşturucu Skandalı: Havalimanında Büyük Operasyon!

Avustralya Sınır Gücü (ABF), Melbourne Havalimanı çalışanlarının yasadışı uyuşturucu madde kullandığını ve bu maddelerin dağıtımını yaptığını açıkladı.

ABF’nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, “JETENGINE Operasyonu, Victoria ve Tazmanya’daki havacılık tedarik zincirindeki suçları tespit etmeyi, izlemeyi ve bozmayı amaçlamaktadır. Avustralya Sınır Gücü (ABF) ve ortak kurumlar, Melbourne Uluslararası Havalimanı’ndaki güvenilir kişileri sıkı bir şekilde uyardı” denildi.

ABF, son 12 ayda 1300’den fazla ticari uçağı denetlediğini ve 500’e yakın havayolu mürettebatı ve çalışanını incelediğini belirtti. Yapılan incelemeler kapsamında, 70 Havacılık Güvenliği Kimlik Kartı (ASIC) personelinin güvenlik ihlali yaptığı tespit edildi.

Açıklamada, “Operasyon sırasında görevliler, yasadışı uyuşturucu kullanımının yanı sıra yasadışı maddelerin yurt içinde dağıtımını yapan bir dizi havayolu mürettebatına ilişkin kanıtları da ortaya çıkardı. Aynı dönem boyunca, uluslararası havayolu mürettebatı, önemli miktarda gümrük vergisinden kaçmak amacıyla, sahte bölmeli valizlerin içinde bulunan kaçak sigara ve tütün ürünleriyle tespit edilmiştir” denildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir