Ürdün, Beyrut'a Uçuşları Askıya Aldı

Ürdün, Beyrut’a Uçuşları Askıya Aldı

Ürdün, bölgede yükselen bölgesel tansiyonlar nedeniyle Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yapılan uçuşların süresiz olarak askıya alındığını açıkladı. Ürdün Sivil Havacılık Otoritesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu kararın sivil havacılık güvenliğinin korunması amacıyla alındığı belirtildi.

Sivil Havacılık Güvenliği İçin Karar Alındı

Açıklamada, “bölgede artan bölgesel gerilimlerin gölgesinde, sivil havacılık güvenliği ve emniyetinin korunması amacıyla” uçuşların askıya alındığı ifade edildi. Ürdün Hava Yolları’nın Beyrut operasyonları, bir sonraki duyuruya kadar durdurulacak.

İsrail’in Lübnan’a Saldırıları Can Kaybına Yol Açtı

Öte yandan, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları devam ediyor. Bugün, İsrail ordusu tarafından Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlendi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılar sonucu 274 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlar arasında 21 çocuk ve 39 kadının bulunduğunu duyurdu. Ayrıca, 1024 kişi de yaralandı.

Beyrut ve Kuzey Bölgelerine Göç Dalgası

İsrail saldırılarının yoğunlaşmasıyla birlikte, Lübnan’ın güney bölgelerinden başkent Beyrut ve ülkenin kuzeyine doğru bir göç dalgası başladı. Eğitim Bakanlığı, ülkedeki okullarda eğitime ara verildiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı ise güneydeki okulların, yerlerinden edilen vatandaşlar için geçici barınak olarak kullanılacağını duyurdu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir