featured

Üniversitenin eğitim uçağıyla kebapçı reklamı çektiler

Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin eğitim uçuşu için kullanılması gereken uçakla, bir kebapçının tanıtım filmi çekilip sosyal medyada yayınlanması tepki çekti.

Gaziantep’in Kalealtı Semti’nde iş yeri bulunan ve değişik mekanlarda kebap, ciğer şovlar yaparak sosyal medya hesabından yayınlayan bir kebapçı, bu kez de müşterilerine ‘Jet’ hızıyla servis yaptığını anlatmak için değişik bir yol denedi. Ancak, bu yöntemde Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uçuş eğitimi verilmek üzere satın alınan uçak kullanıldı.

MAKSAT JET HIZI İLE HİZMET ALGISI AMA…

Tanıtım filminde, iş yerinde çalışan kebapçı, iş yeri sahibine Gaziantep şivesi ile, “Ağam artık dron da yetişmiy. Şuna bir el at” diyor. İş yeri sahibi de elinde kebap dürümleriyle zıplıyor ve kendisini Gaziantep Üniversitesinin Gaziantep Hava Limanı’ndaki hangarında buluyor. Çekim, uçağın taksi pistten ana piste çıkışı, kebapçının uçağın içinden paketleri müşterilerine atması ve müşterilerinin de paketleri yakaladıktan sonra teşekkür amaçlı uçağa el sallamasıyla devam ediyor. Sonunda ise, kebapçı herkesi isim ve adresini paylaştığı kebapçı dükkanına davet ediyor.

Kebapçı, bu görüntüleri ”Bizim sert dron Mametdin pabucu dama atıldı. Hizmette sınır yok. Uçak bile var” yorumuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Gaziantep Üniversitesi öğrenci eğitim uçağıyla çekilen kebapçı reklamının sosyal medyada yayınlanması üzerine tepkilerini dile getiren yurttaşlar, “O uçağın havalanması için DHMİ’ye, yakıtına binlerce TL ödeniyor.  Bunun yanı sıra, kendi babalarının uçağını tahsis edermiş gibi üniversitenin eğitim uçağını saçma sapan işlere kullanıyorlar. Bu olayın sorumlusu herkesten hesap sorulmalıdır” dedi.(sözcü)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Bu ne ki! FI (uçuş öğretmeni) olmak için 86 saatlik PIC uçuşunun tamamını beş kuruş vermeden sözde borca uçan Gökhan ALGAN’ı araştırsınlar. Gökhan Algan GAÜN web sayfasına baktığınızda “UÇAK BAKIM VE KONTROL MAKİNİSTİ” olarak görünmekte ancak kendisinin teknisyen lisansı bulunmamaktadır. Pilotaj bölümünün web sayfasında ise Gökhan Algan “Baş Yer Ders Öğretmeni” olarak görünmektedir. (Burayı okuduktan sonra düzeltirler belki)Gerçekte yaptığı iş ise uçuş planlamaktır.Orada herkes kendi gemisini yüzdürme derdindedir. Bir tane tek motorlu Cessna 172 eğitim uçakları var, TC-GUA, ancak tek uçağa karşılık üç teknisyen var. Teknisyenlerden tüm işi sırtlayan Halit BODUR’dur, diğer teknisyen Erol ÜNVAR ise arada hangarda gözükür, ortalarda dolaşır maaş alır.

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Okul aynı zamanda kiralama hizmeti veriyor olamaz mı? Bildiğim kadarıyla Anadolu üniversitesi havacılık okulu da kiralama hizmeti veriyordu 2000 li yılların başlarında. Son durum nedir bilmiyorum.

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    PPL eğitimimi 15 ayda bitirdiler, yer dersleri 8 haftada bitti geri kalan 13 ay ha uçtuk, ha uçacaz ile geçti. Öğrencisini uçurmayan okul kebapçıyı uçuruyor, ne diyelim bravo! Olması gerekenden çok uzun süren eğitim süreci boyunca Gaziantep’e gidiş, geliş, orada konaklama vs gibi giderlerle masrafım inanılmaz arttı, maddi ve manevi büyük sıkıntılar yaşadım. Eğitimini daha 15 ayda bile bitiremeyenler var. Vazgeçmek istediğinizde bir saat bile uçsanız ödediğiniz para sözleşmede yazan maddeler nedeniyle kuşa dönüyor. Öyle ki PPL için verdikleri yer dersi eğitimleri için sözleşmeden vazgeçmeniz durumunda kestikleri tutar başka okulların ATPL teori eğitiminin iki katından fazla.

    Cevapla
  4. 4 yıl önce

    O okuldan aynı zamanda okul müdürü olan öğretmen pilot İsmail Emre Kızıl ve planlamacı Gökhan Algan gitmediği sürece orası daha büyük sıkıntılar yaşar. Tüm bu yaşananlar onların sorumluluğunda.

    Cevapla
  5. 4 yıl önce

    Böyle işlerle uğraşacaklarına öğrencilerini mezun etsinler. PPL eğitiminin 12 ve üzerinde sürdüğü bir okuldur burası. 2017 yılından bu yana 4 yılda ancak 7 dönem açabilmiş ve daha kötüsü bu 7 dönemde ancak 18 öğrenci kaydedebilmiştir. Bir devlet üniversitesinin uçağının böylesine bir iş için kullanılması, daha da ötesi bir devlet üniversitesinin adının dahi böyle bir işe alet edilmiş olması kabul edilemez.

    Cevapla