United Airlines Uçağında Kâbus! Pilot Çarpışmayı Son Anda Önledi

United Airlines Uçağında Kâbus! Pilot Çarpışmayı Son Anda Önledi

San Francisco’ya iniş yapan United Airlines uçağında, pilotun havada çarpışmayı önlemek için yaptığı manevra sonucu iki yolcu yaralandı. Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Newark, NJ’den kalkan UA 2428 sefer sayılı uçuşun pilotları, Oakland Hava Yolu Trafik Kontrol Merkezi’nden gelen trafik çarpışma önleme uyarısına yanıt verdikten sonra bir yolcu ağır, bir diğeri ise hafif yaralanmış durumda.

Boeing 757-200, “daha düşük irtifadaki başka bir uçağı hesaba katmak için inişini yavaşlattı” şeklinde bir açıklama yapan United Airlines, bu manevranın National Business Aviation Association tarafından “havada çarpışmalara karşı son savunma” olarak tanımlandığını belirtti.

Emniyet kemeri uyarı ışığının yanmasıyla birlikte, United Airlines, “Olay sırasında koltuklarından fırlayan biri de dahil olmak üzere iki yolcunun olası yaralanmalar bildirdiğini ve hastaneye kaldırıldığını” aktardı. Havayolu, yaralanmaların ciddiyeti hakkında herhangi bir bilgi vermedi; ancak LiveATC.net’ten elde edilen ses kaydı, pilotların Oakland’daki hava trafik kontrolörlerine tıbbi acil durum bildirdiğini ve “RA sırasında birinin ayak bileğini kırmış olabileceğini” dile getirdiğini gösteriyor.

Olayın Gerçekleştiği An

FlightRadar24’ün verilerine göre, olay, geçen perşembe günü San Francisco’nun yaklaşık 70 mil kuzeyinde ve 31.000 fitte meydana geldi. Raporlara göre, Southwest Airlines’a ait bir uçak, United uçağından yaklaşık 3.000 fit aşağıda, SkyWest uçağı ise yaklaşık 1.000 fit aşağıda uçuyordu.

FAA, olayın araştırılması için gerekli adımları atıyor.

Exit mobile version