United Airlines pilotları B737 MAX için yapılan tüm hazırlıkları video ile anlattı

B737-MAX-unitet-airlines-pilots

United Airlines’ın hazırladığı videoda havayolu pilotları, Boeing 737 MAX’ın 20 ay yerde kaldıktan sonra gökyüzüne dönmesi için yapılan tüm hazırlıkları video ile anlattı.

Havayolunun web sitesinde, United uçuş yazılımını, FAA da dahil olmak üzere tavsiyeleri ve direktifleri uygulamak için çalıştığı ayrıntılı olarak belirtildi. Uçmaya hazır olduklarından emin olmak için her uçak için ek pilot eğitimi ve birden fazla test uçuşu gerçekleştirildi. Bu değişiklikler yapıldıktan sonra United 737 MAX uçağı, hizmete dönmeden önce deneyimli pilotları ve uçak teknisyenleri tarafından ayrı ayrı değerlendirilecek.

Pilot Eğitimi

Boeing 737 MAX’ı uçuracak tüm pilotlar, güncellenen yazılımın nasıl çalıştığını ve uçuş sırasında karşılaşılabilecek farklı senaryolara yanıt olarak uçuş kontrollerini nasıl etkileyeceğini anlamak için FAA onaylı bir eğitime tabi tutulacak.

United’a göre bu eğitim şunları içerir: 

  • Bilgisayar eğitimi
  • “Tam Hareket” simülatöründe pratik eğitim
  • Brifing sistemleri, kontrol listeleri ve QRH ( Hızlı Referans El Kitabı )

Boeing 737 MAX de neler değişti?

Uçması yasaklandığı yirmi ay boyunca Boeing 737 MAX, tüm uçuş kontrol sistemlerinin, özellikle otomatik stabilizasyon mekanizmasının, Manevra Özelliklerini Artırma Sistemi (MCAS) ayrıntılı bir değerlendirmeden geçti. Sistem,tüm verileri uçaktaki iki bilgisayara gönderen iki saldırı açısı (AoA) sensöründen gelen bilgilere sahip.
Bir sensör ile diğeri arasında 5,5 dereceden fazla veri tutarsızlığı varsa, MCAS otomatik olarak kapanacak.

Sistemde değişiklik yapmak için her uçağın güncellenmesi yaklaşık beş gün sürüyor. Süreç,   Manevra Karakteristik Artırma Sistemi (MCAS) yazılımının güncellenmesini ve ikinci hücum açısı (AoA) sensörünün sisteme entegre edilmesini içeriyor.

Boeing 737 Yeni Nesil’den 737 MAX’a geçişte daha önce sadece küçük bir adaptasyona ihtiyaç duyan pilotların eğitiminde de değişiklikler oldu. Federal Havacılık İdaresi (FAA) artık belirli MAX simülatörleri ile ilgili oturumlar da dahil olmak üzere model hakkında daha kapsamlı bir eğitim gerektiğini belirtti..

Exit mobile version