United Airlines, 2026'dan İtibaren 20 Yeni Airbus Uçağı Alacak

United Airlines, 2026’dan İtibaren 20 Yeni Airbus Uçağı Alacak

Dünyanın önde gelen uçak kiralama şirketlerinden SMBC Aviation Capital, United Airlines ile 20 adet Airbus A321neo uçağı için kesin kiralama anlaşmaları imzaladığını duyurdu. Anlaşma, United Airlines’ın filo planının bir parçası olarak daha önce nisan ayında açıklanmıştı ve uçakların 2026 yılından itibaren teslim edilmesi öngörülüyor. Uçaklar, SMBC Aviation Capital’in doğrudan Airbus sipariş defterinden temin edilecek.

Bu anlaşma, SMBC Aviation Capital ile United Airlines arasında yakın zamanda tamamlanan 20 Boeing 737-8 MAX uçağının satış ve geri kiralama işlemine ek olarak gerçekleşti. United Airlines Finans Direktörü Michael Leskinen, “SMBC ile olan ilişkimizi hiç bu kadar güçlü hissetmemiştik. Bu kiralamalar, bilançomuzu optimize etme ve sermaye getirilerimizi artırma çabalarımızın önemli bir parçası” dedi ve SMBC’ye sundukları devam eden destek için teşekkür etti.

SMBC Aviation Capital Ticaret Direktörü Barry Flannery ise, “Bu yeni, daha yakıt tasarruflu uçaklar, United’ın filosunu daha da büyütmesine olanak tanıyacak. Bu anlaşmalar, United ile olan uzun süreli ilişkimizin önemini vurguluyor ve daha nice başarılı ortaklık yıllarını sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir