United Airlines 200’ün üzerinde Boeing ve Airbus uçağı sipariş vermeye hazırlanıyor

united-airlines--ucak-siparisi

ABD’li havayolu şirketi United Airlines tek koridorlu filosunu daha verimli uçaklarla yenilerken, tarihinin en büyük satın alımlarından biri olan 200’den fazla Airbus ve Boeing jet uçağı almaya hazırlanıyor.

Şartlar hala kesinleşmemiş ve sipariş büyüklüğü değişmekte olsa da, anlaşma, bu ayın başlarında görüşmelerin gizli olarak devam ediyor.

United’ın 150’den fazla Boeing 737 Max ve 50’den fazla Airbus A321neo’yu alması bekleniyor. Anlaşmanın, Chicago merkezli taşıyıcı tarafından Salı günü yapılması planlanan yatırımcı ve medya etkinlikleri sırasında açıklanacak.

Bu sipariş, koronavirüs pandemisi dünyayı kasıp kavururken geçen yıl hava yolculuğundaki tarihi çöküşün ardından ABD’de yeni jetlere olan talebin yeniden canlandığı göstyeriyor.

United, 2019’da Airbus’ın uzun mesafeli A321XLR modelinden 50 adet sipariş etmişti ve eğlence amaçlı seyahate yönelik artan talebinden yararlanmak için önceki Max siparişlerinin teslimatlarını hızlandırdı.

Filo stratejisi aynı zamanda United CEO’su Scott Kirby’nin taşıyıcının karbon emisyonlarını azaltma ve iklim değişikliğiyle mücadele eden bir endüstri yenilikçisi olma hedefini de destekliyor.

Exit mobile version