featured

Uluslararası yaptırımlara rağmen İran yeni bir özel havayolu şirketi kurdu

İran Airbus A310, Embraer ERJ145 ve BAe 146 Uçaklarıyla Yeni Özel Havayolu Şirketini Kurdu.

İranlı havayolu şirketlerinin yeni uçak satın almasını engelleyen uluslararası yaptırımlara rağmen İran yeni bir özel havayolu şirketi kurdu.

Ülkenin en yeni havayolu şirketi Yazd Air için Cuma günü bir tören düzenlendi. Beş uçaktan oluşan bir filoya sahip olan havayolu ilk uçuşunu British Aerospace 146 (BAe 146) tipi bir uçakla gerçekleştirdi.

Lansmanı için 20 milyon dolardan fazla yatırım yapıldığı bildirildi. Tahran’dan Yezd’e İran Turizm Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer yeni havayolu şirketini kutlamak üzere Cuma günü düzenlenen törene katıldı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ FpPd4vPWAAANc5u

İlk uçuş Tahran’daki İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı’ndan Yezd’deki Shahid Sadooghi Havalimanı’na gerçekleştirildi.

Havacılık haberlerine göre Yazd Air, Irak’taki Necef, Dubai, İstanbul ve Mumbai’yi de içeren uluslararası uçuş noktaları için iki Airbus A310 kullanacak. Filoda ayrıca iki adet Embraer ERJ-145 bölgesel jet ve iç hat uçuşları için bir adet kısa mesafeli BAe 146 yer alıyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ FpPgUr WIAIZHyu

Yazd Air’in ilk iki aylık faaliyet döneminde idari hizmetler için İran’ın ikinci büyük havayolu şirketi Mahan Air’den destek alacağı bildirildi. Bu sürenin ardından ve yaklaşık 70 personeli işe aldıktan sonra, şirket kendi ofislerini kuracak.

İran Parlamentosu Turizm Komitesi Başkanı Mohammad Reza Dashti, Yazd Air’in İran’ın en güvenilir havayollarından biri olmak için büyük genişleme planları olduğunu açıkladı.

©AirlineHaber.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir