ÜLKENİN KRALI KLM İÇİN UÇUYOR.

Hollanda Kralı Willem-Alexander, ın 21 yıldır KLM havayollarının ikinci pilotu olarak uçtuğu açıklandı. 2013 yılından beri Hollanda tahtında oturan Kral Willem-Alexander, De Telegraaf Gazetesi’ne verdiği demeçte 21 yıl boyunca KLM kokpitlerinde ikinci pilot olarak uçtuğunu söyledi. Bu arada Kral Alexander ın Fokker-70 uçak tipinde ikinci pilotluk yapmış. Bu arada Kralın B737 tip kursu gördüğü ve kurstan sonra B737 filosunda uçacağı söyleniyor.
Kral Willem-Alexander, KLM’de uçmayı gerçekten çok istediğini, bu yüzden kısa mesafeli uçuşlar için B737 uçağını tercih ettiğini belirterek, “Daha büyük gövdeli uçaklarla uzun menzilli uçuşlar yapabilmem için bir gece konaklamak zorunda kalmam gerekebilir. O zaman da acil bir durumda Hollanda’ya zamanında gelemezdim” dedi.
Yolcuların KLM uçağında Kral ile uçup uçamadıklarını kimse bilemeyecek. Çünkü Kralın yaptığı uçuşlar gizli tutuluyor.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ the swearing in and investiture of his majesty king willem alexande 30 april 2013

Exit mobile version