ULAŞTIRMA BAKANLIĞI VE SHGM YE MEKTUP…

okur-mektubu-turk-pilotları

 

Arkadaşlar aramızda mezun olmuş olacak veya benzeri durumda olan bir cok arkadaşımız var.. ben durumumuza dikkat çekmek adına kendimce içimden geldiği gibi bir yazı hazırladım. cimer vasıtası ile ulaştırma bakanlığı SHGM’ye iletmeyi düşmüyorum. Sizler de aynı motivasyonda olursanız. yazıyı kopyalayıp göndermeniz hepimiz için ses getirecek dikkat çekecektir. Sevgiler selamlar
Merhabalar,

Bizler bu ülkenin genç pilotları olarak süregelen pandemi sürecinden herkes gibi etkilenmiş bir halde ama asla umudunu yitirmeden, yarınlara bakmaya devam ediyoruz. Ülkemize ve kendimize değer katma yolundaki motivasyonumuz , bizleri her daim diri ve çaba sarf eder bir halet-i ruhiyede bırakıyor.

Tam olarak sayısını bilmemekle birlikte tahmini olarak hali hazırda mezun olup herhangi bir havayolu şirketinde işe başlayamamış veya sürece dahil olamamış 1500-2000 civarı pilot ülkemizde bulunmaktadır. Sizler yetkili merciler olarak net sayıyı daha iyi bilirsiniz.

Biz bu ülkenin evlatlarıyız ve aldığımız eğitimler kendimize kattığımız her değer, özünde ülkemize de kattığımız değerdir. Bu minvalde bizler tekrar hareketlenen havacılık sektöründe, havayolları şirketlerinin bizleri görmezden gelmeyerek, yeni cadet programlarına ağırlık vermeden önce hali hazırda yetişmiş vatan evlatlarını değerlendirmeye alarak ve göz önünde bulundurarak daha barışçıl, pozitif ve umut vadeden bir profil çizmelerini temenni ediyoruz..

Sizler yetkili makamlar olarak bu konuları istişare etmeniz , tüm pilot kardeşlerimiz için güzel söylemler ve aksiyonlar almanız, 2 yıl sonunda tüm ülkemizde ve sektörde olan hem de aday pilot kardeşlerimizin gelecek vizyonunda bahar havası getirecektir.

Bizler ülkemizin gelişmişlik seviyesine doktor, mühendis, öğretmen, eczacı ve diğer sayamadığımız tüm meslek grupları olarak katkıda ve yüksek bir medeniyet seviyesine gelmesinde emek harcamış zaman harcamış vatansever bireyleriz. Bizler kurumsal kimliğe sahip lisans sahibi bir pilottan önce bu ülkenin genç evlatlarıyız. Seyit Onbaşı’nın mermiyi yükleyebildiği yaş kadar genç,13 yaşında harbe giden çocuklar kadar yaşlı ve büyüğüz. Bizleri unutmayın..

Saygılarımızla

Türk Pilotları

Exit mobile version